Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Entinen salolaisopettaja syytteessä taidepetoksista

Ex-salolaislehtori tuomittiin tästä väärennöksestä viime vuonna. Mies säilytti Picasson nimiin signeeraamaansa työtä kaapissaan Moision koulun opettajanhuoneessa.

Ex-salolaislehtori tuomittiin tästä väärennöksestä viime vuonna. Mies säilytti Picasson nimiin signeeraamaansa työtä kaapissaan Moision koulun opettajanhuoneessa.

Entinen salolainen kuvataideopettaja on jälleen syytteessä laajassa rikosjutussa, jossa on syyttäjän mukaan myyty väärennettyä taidetta liki 800 000 euron arvosta. Oikeudenkäynti kolmea syytettyä vastaan alkoi Pohjois-savon käräjäoikeudessa tiistaina. Salosta nyttemmin Turkuun muuttaneen ex-lehtorin lisäksi syytettynä on lahtelainen ja helsinkiläinen mies.

Taideväärennöksillä on syyttäjän mukaan huijattu kolmeatoista ostajaa. Yksi heistä on salolainen yrittäjä, jonka hankkiman Ivan Shishkinin maalauksen Valtion Taidemuseo on todennut väärennökseksi. Yrittäjä maksoi teoksesta lahtelaismiehelle 15 000 euroa keväällä 2008.

Kuvataiteita Salossa yli kaksikymmentä vuotta opettanut mies tuomittiin törkeästä petoksesta, törkeän petoksen yrityksestä ja kahdesta väärennyksestä viime vuonna. Varsinais-Suomen käräjäoikeuden mukaan lehtori oli omin käsin väärentänyt taulun, jota hän yritti kaupata aitona Pablo Picassona. Oikeus katsoi, että mies oli myös väärentänyt aitoustodistuksen väärennettyyn Picasson La Nymphe -teokseen.

Uudessa oikeusjutussa syyttäjä uskoo, että opettaja on väärentänyt leiman ja alkuperätiedot väärennettyyn Akseli Gallen-Kallelan maalaukseen. Keskusrikospoliisi tutkii jo seuraavaa taideväärennösjuttua, jossa lehtori on yksi epäillyistä.


Uutiset
STT
Arkisto