Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Uusi historiakirja Salosta

Kopio kirjamiehet
Uusin Salo-kirja kertoo elävän kauppapaikan historiaa. Lauri Hollménin, Esa Jyrkkiön ja Reijo Nordellin ”Sillankorvan kauppapaikan vuosisataisia vaiheita” -kirja julkaistiin tiistaina Salon taidemuseossa järjestetyssä tilaisuudessa.
Museon tuorein näyttely ”Salo vanhoissa valokuvissa” ja tuore Salon historiaa esittelevä kirja täydentävät mainiosti toinen toisiaan.
Uusi kirja sisältää runsaasti valokuvia. Kauppapaikan historiaa valaistaan noin 300 valokuvan avulla. Veturitallin näyttelyssä on puolestaan mukana 169 isokokoista vedosta.
Salolainen paikallishistorian esittely jatkuu syksyn ja loppuvuoden myötä vahvana.
Kolmikon tuorein kirja ei ole kronologian tai sisällön kautta suoranaista jatkoa aiemmille ”Salon Lukkarinmäki” ja ”Kaupungintalo Kuninkaantien varrelle” -kirjoille. Kirja esittelee Salon keskusta-alueen virallista historiaa, mutta se kertoo myös vahvasti ihmisten elämästä ns. ruohonjuuritasolla.
Monille uutena tietona tulee muun muassa se, että salolaiset olivat jo 1800-luvun lopulla innokkaita puiden istuttajia. Salon ensimmäinen auto tai vaikkapa Salon sillat kiinnostavat taatusti monia lukijoita.
Kirjan on kustantanut Salon kaupunki. Se tulee sekä yleiseen myyntiin että kaupungin lahjakirjaksi.


Uutiset
STT
Arkisto