Suomi vei parhaan lihavadin palkinnon kokkikisa Bocuse d’Orissa

0

Suomen joukkue tuo kotiin kaksi palkintoa maailman arvostetuimman kokkikilpailun Bocuse d’Orin finaalista Ranskasta.
Suomalainen Antti Lukkari palkittiin keskiviikkona Ranskan Lyonissa käydyssä loppukilvassa parhaana assistenttina. Hän avusti kilpailussa kokki Matti Jämséniä. Suomen joukkue voitti myös parhaan liharuoka-annoksen palkinnon.
Koko kilpailun voiton vei Norjan joukkue. Toinen sija meni Yhdysvaltain joukkueelle ja kolmas Ruotsille.
Finaaliin osallistui yhteensä 24 maata.
Finaalissa joukkueiden oli valmistettava 14 identtistä kala-annosta sekä lihavati 14 hengelle. Annosten pakollisina raaka-aineina olivat helmikana, purotaimen ja fenkoli.
Matti Jämsénin johtama Suomen joukkue oli etsinyt annoksiinsa inspiraatiota suomalaisesta metsästä, revontulista ja Lapista.

STT