Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Kolme salolaiskoulua lakkautuslistalla

Salon valtuusto päätti säästää Pajulan koulun viime kesäkuussa äänin 26-25. Joulukuussa tämän ja kahden muun koulun kohtalosta äänestetään jälleen.

Salon valtuusto päätti säästää Pajulan koulun viime kesäkuussa äänin 26-25. Joulukuussa sen ja kahden muun koulun kohtalosta äänestetään jälleen.

Salon kaupunginjohtaja Antti Rantakokko esittää, että Pajulan, Teijon ja Hajalan koulut suljetaan ensi vuonna. Ehdotukset sisältyvät kaupunginjohtajan budjettiesitykseen, joka julkistettiin tänään.

– Koulujen sulkemisella haetaan pysyviä rakenteellisia ratkaisuja. Keskustelua syntyy varmasti, mutta vastuullisuutta tarvitaan, jotta Salosta ei tule kriisikuntaa. Tämä ei ole helppo kierros, Rantakokko ennakoi alkavaa talousarvion käsittelyä.

Kolmen alakoulun lakkautuksen lasketaan pienentävän kaupungin menoja 800 000 euroa vuodessa.

Uutista on täydennetty klo 15.40 kaupunginjohtajan kommentilla.

43 vastausta: Kolme salolaiskoulua lakkautuslistalla

  • Kyllä niitä ongelmia varmasti kaikkialta löytyy. Salosta on kuitenkin muuttoliike nyt jo poispäin töiden takia. Jos ei edes voida säilyttää lapsille tuttua ja turvallista ympäristöä, perheillä ei ole mitään estettä muuttaa muualle. Moni on jäänyt asumaan Saloon vielä Nokian lähdön jälkeen lastensa takia, vaikka työpaikka on Turun tai pääkaupunkiseudun suunnalla. Nyt Microsoftin lähtiessä tilanne pahenee entisestään. Joten veronmaksajat ne täältä Salosta lähtevät, eivät työttömät niinkään. Moni on jo lähtenyt tai on lähdössä tämän syksyn aikana.

  • Varmaan moni voisi muuttaakin, jos saa vaan maalta ensin talonsa myytyä.

    Ei kovin vireää asuntokauppa muutenkaan, ja jos vielä lähikoulu lakkautusuhan alla. Miksi sinne maalle enää perheellinen muuttaisi ja talon ostaisi?

  • Lakkauttakaa te vain kouluja ja ottakaa pakolaisia lisää. Kohta teillä ei ole täällä veronmaksajia ollenkaan. Teidän päättömien päätöksien vuoksi meidän perhe muuttaa pois täältä vuoden alusta. Menetitte kolme keskituloista veronmaksajaa tai oikeastaan 4, sillä tyttären poikaystävä muuttaa mukana.

    Kukaan meistä neljästä ei ole Salossa töissä, mutta ajomatkan päässä kuitenkin. Kysymys kuuluukin, miksi maksaisimme verot kaupunkiin, jolla ei ole enää tarjota palveluita työssäkäyvien perheiden lapsille? Mieluummin asutatte pakolaisia ja maksatte heidän kulut. Kiitos tämä riitti, hyvästi Salo!


Uutiset
STT
Arkisto