Ylämenu
Menu

Avaruuteen matkataan entistä halvemmalla

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Ensimmäinen pystysuoraan laukaistu ja pystysuoraan maan pinnalle palautunut avaruusraketti: Blue Originin New Shepard.

Yksityiset avaruusrahtarit ja -yhtiöt tekivät viime vuoden suurimmat uroteot avaruusteknologian kehittämisessä. Marraskuussa Blue Origin -yhtiön New Shepard -avaruustaksi piipahti kiertoradalla – ja toi kantorakettinsa ehjänä takaisin maahan lähelle laukaisupaikkaa USA:n Texasissa. Joulukuun 21. päivä samaan pystyi SpaceX-yhtiön huomattavasti massiivisempi avaruusrekka Falcon 9, joka kaiken lisäksi vei kiertoradalle 11 tietoliikennesatelliittia.

Kun avaruusraketeissa päästään eroon kantorakettien kertakäyttöisyydestä, halpenevat satelliittien rahtauskustannukset, mikä mullistaa tietoliikenneyhteyksiä kaikkialla maan pinnalla. Samalla kehitys nopeuttaa massaturismivaiheen alkamista avaruusmatkailussa.

Lue koko kahden sivun juttu 24.1.2016 lehdestä

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *Arkisto
Blogit sss.fi

 

Mediakortti
Suvilehti