EU-parlamentin pääjohtaja leikkaa lounastukea ja ilmastojalanjälkeä

0
Pääjohtaja Leena Maria Linnus nauttii yhä työstään euroalueen ytimessä, vaikka työnkuvaan kuuluu jokaviikkoinen reissaaminen Brysselin, Strasbourgin (kuva) ja Luxemburgin välillä.

Pääjohtaja Leena Maria Linnus nauttii yhä työstään euroalueen ytimessä, vaikka työnkuvaan kuuluu jokaviikkoinen reissaaminen Brysselin, Strasbourgin (kuva) ja Luxemburgin välillä.

Pääjohtaja Leena Maria Linnuksella on näköalapaikka europolitiikkaan EU-parlamentin infra- ja logistiikkapomona. Parlamentin korkea-arvoisin suomalaisvirkamies leikkaa, kilpailuttaa, vähentää, mutta myös arvostaa ”työnantajiaan”, 751 europarlamentaarikkoa.
– Arvostan hirveästi sitä työtä mitä europarlamentaarikot ja kaikki poliitikot tekevät. Olen hiukan huolissani nykyään laajalle yleistyneestä nuivasta suhtautumisesta politiikkaan, Linnus sanoo.

Leikata Linnuksen pitää parlamentin kustannuksista. Brysselissä otettiin jo 66 prosenttia parlamentin ravintolapalveluiden tuista pois ja palvelu kilpailutettiin, seuraavaksi sama toteutetaan Strasbourgissa.

Myös parlamentin kuukausittaista muuttokaravaania pienennetään koko ajan, vaikkei paperittomaan parlamenttiin ihan heti päästäisikään. Linnuksen mukaan suurin osa mepeistä ja virkamiehistä on aidosti mukana liikkuvan parlamentin muuttokuorman pienentämisessä.
– Tarinat massiivisesta rekkakaravaanista ja tuhansista ympäri Eurooppaa jatkuvasti reissaavista asiakirjalaatikoista ovat juuri niitä negatiivisia EU-tarinoita, joita kukaan ei vaivaudu tarkistamaan. Nyt logistiikasta leikataan, koska ilmastojalanjäljestä ollaan aidosti kiinnostuneita – ennen ei oltu. Onhan hölmöä lähettää turhia laatikoita joka kuukausi ympäri Eurooppaa, Linnus sanoo.

Leena Maria Linnus hyppäsi eurojunan kyytiin Suomen ensimmäisten virkamieskoulutettavien joukossa 1996. Eurovierailijoista huolehtimisen ja parlamentin viestintätyön jälkeen Linnus siirtyi puhemiehistön sihteeristöön ja sitten sihteeristön johtoon. Uusin virka europarlamentin infra- ja logistiikkapääjohtajana alkoi virallisesti marraskuussa, käytännössä jo toukokuussa.
Lue lisää24.1.2016  lehdestä