Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Junamatkasta Salosta Helsinkiin nipistetään viisi minuuttia

Matka-aika Salosta Helsinkiin lyhenee viisi minuuttia.

Matka-aika Salosta Helsinkiin lyhenee viisi minuuttia.

VR aloittaa maaliskuun lopussa entistä nopeamman junayhteyden Turun ja Helsingin välillä. Matka-aikaa on lyhennetty 20 minuuttia. Matka kestää tunnin ja 38 minuuttia. Express-vuoro ei pysähdy Salossa vaan ainoastaan kahdella asemalla Turussa, Pasilassa sekä Helsingissä.

Uusi yhteys ei korvaa vanhoja vuoroja vaan täydentää tarjontaa. Myös muiden vuorojen matka-aika nopeutuu viidellä minuutilla, sillä valtaosa vuoroista ei enää jatkossa pysähdy Kirkkonummella.

Matkamäärät yhdellä Suomen suosituimmista junareitistä ovat kasvussa, kertoo VR tiedotteessaan.

– Turun ja Helsingin välillä matkustavat ovat toivoneet nopeampaa vuoroa ja tähän toiveeseen haluamme nyt vastata. Jatkossa tavoittelemme nopeampia junayhteyksiä myös muilla reiteillä, sanoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

Matka-ajan nopeutuminen nykyisestä on mahdollista Pendolinon uusitun kallistusjärjestelmän ansiosta. Rataosuudelta on myös yhteistyössä Liikenneviraston kanssa poistettu viisi nopeusrajoitusta.

3 vastausta: Junamatkasta Salosta Helsinkiin nipistetään viisi minuuttia

  • Ettei vaan nyt tulisi ongelmia tämän vapautuvan viisiminuuttisen kanssa ??

  • Vielä kun saisi liput ostettua asemalta, niin junaan hyppäisin minäkin mieheni kanssa t a a s ! Ei olla nyt vuoteen junareissattu, kun liput pitäis ostaa edeltävänä päivänä ”ärrältä” ja me kuljemme vain kauniilla ilmoilla. Kuka nyt kävelis päivää Hesassa, Turussa tai tampereella. Eläkeläisinä olis vielä tehdä junamatkoja edullisuudenkin vuoksi, mutta se lippujen osto -? – sapettaa, kun ei asemalta myydä.

  • Nyt bussilla matkustavat siirtyvät juoksujalkaa (=tyylin mukaan) käyttämään junaa. Heureka! Nyt pääsee viisi minuuttia aikaisemmin kartuttamaan Suomen kansantaloutta työpöytänsä ääreen. Mutta perille päästyä täytyy ensin kyllä käydä vartin aamukahvitauolla. Matkavauhti huimaa nimittäin sen verran.


Uutiset
STT
Arkisto