Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Katso video: Näin vaatteet taitellaan konmari-tyyliin

Konmari-oppien mukaan pystyyn taiteltuja vaatteita on helppo valita käyttöön. Pahviset pikkulaatikot auttavat pitämään kaiken ojennuksessa.

Japanilainen konmari-järjestämisoppi on ehtinyt inspiroida jo monia suomalaisia. Viime vuonna suomeksi ilmestynyt japanilaisen Marie Kondon kirja Konmari – siivouksen elämänmullistava taika on herättänyt ihastuksen lisäksi paljon keskustelua.

Japanilaisen ammattijärjestäjän tavaran karsimiseen ja kodin raivaukseen keskittyviä teoksia on myyty maailmanlaajuisesti miljoonia. Marie Kondo lupaa, että menetelmää noudattamalla koti ei koskaan palaa epäjärjestykseen.

Kun turkulainen ammattijärjestäjä ja kulttuurihistorian tutkija Ilana Aalto vetäisee auki vaatelaatikostonsa, ei voi muuta kuin ihailla sen harmonista järjestystä. Kaikki vaatteet on taiteltu samalla tavalla pystyyn ja aseteltu suoriin riveihin.

– Konmari erottuu muista järjestämisopeista siinä, että se lupaa sen noudattajalle onnellisuutta, Aalto toteaa.

 

Katso video, jossa Ilana Aalto näyttää, miten vaatteet taitellaan konmarin oppien mukaan.

 

Juttu Ilana Aallosta ja konmari-opista on julkaistu Turun Sanomissa 12.1.2016. Voit lukea maksullisen jutun www.ts.fi -sivustolta. 

 


Uutiset
STT
Arkisto