Kimmo Nokkonen varoittaa arvotaideväärennöksistä

0
Rikosylikonstaapeli Kimmo Nokkonen vieraili keskiviikkona salossa esitelmöimässä suomalaisesta taiderikollisuudesta.
Rikosylikonstaapeli Kimmo Nokkonen vieraili keskiviikkona salossa esitelmöimässä suomalaisesta taiderikollisuudesta.
Rikosylikonstaapeli Kimmo Nokkonen vieraili keskiviikkona salossa esitelmöimässä suomalaisesta taiderikollisuudesta.

Keskiviikkona järjestetty taiderikosluento kiinnosti salolaisia. Suomalaista taiderikollisuutta ja siihen olennaisesti liittyviä taideväärennöksiä tutkiva rikosylikonstaapeli Kimmo Nokkonen vieraili Kulttuurikeskiviikot-luentosarjan vieraana esitteli  runsaslukuiselle salolaisyleisölle monipuolisesti taiderikollisuutta ja sen taustoja.

Luentonsa Nokkonen summasi ytimekkäästi varoitukseksi: ”Mikä on liian hyvää ollakseen totta ei ole sitä!”

– Väärennösriski on todellisuutta arvotaiteessa, Nokkonen muistutti hieman aiemmin.

Rikosylikonstaapeli Nokkonen on tutkinut vuodesta 2009 lähtien kotimaisia taideväärennöksiä, niiden  syntyhistoriaa, teosten vaiheita  ja niillä käytävää kauppaa. Näinä vuosina hän sanoo toteennäytetyksi, että väärennöksiä on tehty ja välitetty Suomessa paljon.

Taiderikollisuutta tutkiessaan Kimmo Nokkonen työtovereineen on törmännyt Suomessa viiteen suurempaan taiderikoskokonaisuuteen, joissa vahinkojen yhteislaskettu summa nousee jo noin 20 miljoonaan euroon.