Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Metsähallitus ei salli susijahtia suojelualueella Kiskossa

Metsähallitus ei salli sudenmetsästystä Pyysuon luonnonsuojelualueella Kiskossa. Länsi-Kiskon metsästäjät ry haki lupaa jahdin järjestämiseksi.

Suomen riistakeskus myönsi joulukuussa luvan yhden suden kaatamiseksi Salon ja Raaseporin rajamailla elävästä laumasta. Kannanhoidollinen lupa kattaa noin 122 000 hehtaarin alueen.
Länsi-Kiskon metsästäjät olisi halunnut ulottaa susijahdin myös Pyysuon 165 hehtaarin luonnonsuojelualueelle, jonka valtio perusti pari vuotta sitten.

Pyysuo sijaitsee susireviirin ytimen välittömässä läheisyydessä. Metsähallituksen mukaan metsästäjät eivät esitetä sellaisia perusteita, että poikkeuslupa sudenmetsästykseen suojelualueella voitaisiin myöntää.

Lain mukaan luonnonsuojelualueella ei saa pyydystää, tappaa tai hätyyttää luonnonvaraisia eläimiä.

5 vastausta: Metsähallitus ei salli susijahtia suojelualueella Kiskossa

 • Mitenköhän se laki luonnonsuojelualueella metsästämisestä on?

  Sama on valtion alueet. Niillä ei saa jostain syystä sutta metsästää, vaikka muu metsästys on sallittua.

  • Se on ihan niin kuin on laissa kirjoitettu. Finlexistä löytyy.

  • Maanomistaja saa kieltää metsästyksen maillaan. Hyvä metsähallitus!

   Itse olen kiletänyt metsästyksen maillani ihan turvallisuussyistä. On tuota jokirantaa, ja humalaiset linnunpyytäjät voivat ampua kaikkea mikä liikkuu.

 • Jotain rotia sentaan. Metsähallitus ajattelee edes vähän luontoa, toisin kuin MMM.

  Uhanalaiset eläimet kuuluisi ympäristöministeriölle oikeastaan, ja sen ministeriön tulisi olla vahva. Mutta nyt jopa ympäristöasioista vastaava ministerikään ei piittaa luonnosta.

 • Suomen sudet ovat Venäjän suuren susikannan (kymmeniä tuhansia) länsilaitaa. Aivan huoletta ilman pienintäkään riskiä kannan vaarantumisesta voidaan poistaa kaikki sudet, joihin lupa on, ilman alueellisia rajoitteita.

  Suden jälki pihalla on sinänsä jo läheltä piti -tilanne.

  P.s. Pihasudet kaatoon, ettei lapsesta tuu raatoo.


Uutiset
STT
Arkisto