Nastakengät hupenivat kaupasta

0

Pääkallokelit aiheuttivat nastakenkien ostoryntäyksen urheiluliikkeeseen Salossa. Valikoimat hupenivat niin kovaa tahtia keskiviikkona, että kenkiä piti tilata lisää.
– Aamulla heti ensimmäiset kymmenen asiakasta tulivat ostamaan pelkästään nastakenkiä, kertoo kauppias Janne Riihimäki Salon Intersportista.

Salolainen Jesse Vesa ei tahtonut ensin löytääkään itselleen sopivaa kokoa, kun hän tuli kauppaan iltapäivällä. Sopiva koko oli kuitenkin jäljellä toisessa mallissa, jonka Vesa osti.
Nastakenkiä alettiin kysyä jo viime vuoden puolella, kun ensimmäiset liukkaat alkoivat. Kenkä Plazan kauppias Ville Heinäsuo sanoo, että ensimmäiset kengät myytiin heti talven alettua.
Hän on huomannut, että nastallisia kenkiä ostavat iäkkäämmät. Riihimäki lisää listaan nuoremmat, jotka tarvitsevat kenkiä koiraa ulkoiluttaessaan tai juoksulenkillä.

Salolainen Jesse Vesa (vas.) tarvitsee pitäviä kenkiä käydessään koiran kanssa lenkillä. Janne Riihimäki sanoo, että koiranulkoiluttajat ja juoksijat ostavat nastakenkiä. Kuva: SSS/Minna Määttänen