Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Outo parkkeeraus Salon torilla

Kuva: Olli-Pekka Puranen
Salon torilla nähtiin maanantaina erikoinen näky. Henkilöauto oli joutunut ympyräparkin luistelukentän viereisen lumivuoren rinteelle. Poliisin mukaan kyse oli vahingosta.

Tilanne syntyi, kun iäkäs mies oli aikeissa peruuttaa takaisin kaistalle Horninkadun torin vastakkaisen puolen parkkipaikalta. Poliisin mukaan kuljettaja epäilee, että tässä vaiheessa auton kaasu hirtti kiinni, mikä sai auton syöksymään takaperin kiihtyvällä vauhdilla kaistojen yli ja suoraan lumikasan rinteelle.

Kukaan ei loukkaantunut tapahtuman yhteydessä eikä autokaan juuri vahingoittunut. Lumikasa on suosittu lasten leikkipaikkana, joten tilanteessa oli myös onnea mukana.

Poliisi on määrännyt kuljettajalle väliaikaisen ajokiellon, kunnes tämän ajokyky selvitetään.

6 vastausta: Outo parkkeeraus Salon torilla

  • Lääkäreiden tulisi ottaa ajokortti pois nykyistä nopeammin. 70-vuotiaille pitäisi tulla automaattisesti ajokoe, missä testattaisiin ajokyky perusteellisesti.

    • Onkos 70-vuotias automaattisesti liian vanha liikenteeseen, kaikkihan vanhenee, vai mitä?

  • Mielestäni ajokoe pitäisi vaatia kaikilta kuljettajilta viiden vuoden välein. Se auttaisi poistamaan riskikuljettajia liikenteestä ja vähentäisi onnettomuuksia.

    • Ja kun se jossain vaiheessa tulee, olet heti parkumassa, että on pitkät jonot ja kovat hinnat. Ihme nillittämistä.

  • No nyt ymmärrän, mihin kaupunkimaastureita tarvitaan.

  • Toivottavasti myös auto on määrätty varmuuden vuoksi merkkikorjaamoon tarkastettavaksi siltä varalta, että kaasu todellakin hirttäytyi kiinni. Vaikka todennäköisimmin kuljettaja jostain syystä painoi kaasua liikaa, jonka jälkeen joutui paniikkiin ja painoi lisää.

    Toivottavasti lääkäri ymmärtää sulkea pois myös sellaiset vaihtoehdot, että kuljettajan jalka puutuu yllättäen tunnottomaksi, jolloin jalka voi painaa kaasun pohjaan. Tällaisiakin kuulemma on.


Uutiset
STT
Arkisto