Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Paimio sai käsiteltäväkseen uuden aloitteen tuulivoiman suojaetäisyydestä

Varavaltuutettu Sari Murto ei halua tuulivoimaloita Paimiossa yhtä lähelle asutusta kuin Salon Märynummella on rakennettu.

Paimion kaupungin varavaltuutettu Sari Murto (kok.) jatkaa suojaetäisyyden vaatimista tuulivoimaloiden ja asutuksen väliin. Hän teki tällä viikolla asiasta uuden valtuustoaloitteen, jossa hän ehdottaa suojaetäisyydeksi matkaa, joka saadaan kertomalla voimalan pyyhkäisynkorkeus kymmenellä.

Aiemmassa aloitteessaan hän vaati kahden kilometrin maantieteellistä etäisyyttä, mutta kaupunginhallitus totesi, ettei aloite anna aihetta toimenpiteisiin.

Murto perustelee, että voimalan kokoon suhteutettu suojaetäisyys olisi tasapuolinen. Hän toteaa kokemusten osoittaneen, että liian lähelle asutusta sijoitetut tuulivoimalat haittaavat monin tavoin asumisviihtyvyyttä ja aiheuttavat haittaa terveydelle.

13 vastausta: Paimio sai käsiteltäväkseen uuden aloitteen tuulivoiman suojaetäisyydestä

 • Tuntuu omituiselta että päättäjät eivät vaivaudu tutustumaan todellisuuteen vaikka se on niin lähellä kuin Märynummella ? Kyllä senverran voisi vaivautua jos kerran on välttämättä ollut luottamustehtävään tunkemassa ? Paimion kaupunki voisi järjestää tutustumisen jos on hiemankin epävarmuutta ilmassa ? Paimion päättäjät voisivat näyttää esimerkkiä Salon luottamushenkilöille jotka eivät myöskään asukkaidensa asioista vähääkään välitä !

 • Yhtälön tuloksena on neliömetrejä…

 • Sari Murto lopeta tuo ajanhaaskaus asiaan. Esität nyt ihan samaa etäisyyttä kuin tuo 2 km.

 • Noinhan se eräissä lämpimämmissä maissa menee. Meillä pohjolassa inversio vaatisi kertomaan luvulla 15.

 • Hyvä, Sari. että pidät asukkaitten puolta kuntaa ja tuulivoimayhtiötä vastaan. Monin paikoin Suomea aivan liian monet ovat uskoneet rakentajien vakuutteluja tuulivoimaloitten ”jääkaapin hyrinään” verrattavasta äänestä ja pettyneet pahoin. On liian myöhäistä sitten, kun voimalat ovat jo pystyssä. Valitustie on silloin hankala ja kestää vuosia – ja myllyt pyörivät koko ajan.

 • Hieno homma Sari!

 • Onneksi on ihmisiä, jotka ovat ottaneet asiasta selvää ja puolustavat lähialueen asukkaita, heidän terveyttään ja omaisuuttaan. Kiitos Sari!

 • Tuulivoimaloiden aiheuttama matalataajuinen melupäästö on vakava ongelma. Jo nyt moni perhe on joutunut jättämään kotinsa tuulivoimaloiden aiheuttamien terveyshaittojen vuoksi. Tämä seikka kannattaisi kaikkien tuulivoimarakentamisesta huomioida.

 • Halvausoireisto (onneksi ohi mennyt) migreenistä, joka johtuu tuulivoimaloiden infraäänistä.

  Muutin pois n. 2 km päästä tuulivoimaloista. Ei tarvitse kenenkään uskoa – riittää että pelastin itseni ja perheeni.

  Nauttikaa vihreästä sähköstä ja sen haitoista.

 • Ministeriön tuulivoiman melun mittausohje ei tunne infraääniä. Virkamiehet toimivat suoraan lain ja ohjeiden mukaan. He eivät käsittele infraääniä lainkaan, vaikka on kiistaton totuus, että altistuminen infraäänille aiheuttaa lukuisia terveysvaikutuksia. Tuulivoima on hyvä, mutta sitä ei saa rakentaa ihmisasumusten lähelle. Suojaetäisyydet riippuvat myllyn koosta. Kun myllyt jatkossa kasvavat, ei 2 km riitä mihinkään.

 • Hyvä Sari. Voi kun olisit ollut silloin äänessä, kun Märyn myllyjä suunniteltiin. Kyläläiset ovat vasta nyt heränneet, että haittaääniä kuuluu. Kukaan ei vaan tajunnut valittaa ennen niiden rakentamista.

 • Hyvä Sari. Emme tarvitse vihreää sähköä. Lisää turvallista ja puhdasta ydin- ja hiilivoimaa! Ilmastonmuutoshöpötys on vain vihreiden propagandaa ajamaan hiili- ja öljyteollisuutta alas!

  Miksi ei Paimioon suunnitella ydinvoimalaitosta? Se toisi kunnalle työpaikkoja ja verorahoja.

  Suomi ja Paimio ensin!

  • Tuulivoimalla ei vaikuteta ilmastonmuutoksen voimistumiseen millään lailla (itsessään Ilmastonmuutos on ihan normaali ilmiö, ongelmana on lämpeneminen). Pohjois-Hollannin maakunnassa esimerkiksi kiellettiin tuulivoimarakentaminen juurikin siksi, että tuulivoiman todettiin lisäävän CO2-päästöjä.
   Energiamuodon tulisi olla kestävää ja kannattavaa toimintaa ilman valtavia tukia. Nyt kun rahaa on valtavasti tarjolla, millään luontoarvoilla eikä ihmisten perustuslaillisilla oikeuksilla ole mitään arvoa.

   Jo satoja vuosia sitten, 1200-luvulla, kun poldereita tehtiin, tuulimyllyillä oli oikeasti jotain käyttöä.


Uutiset
STT
Arkisto