Salon suurin urheiluseura viettää 60-vuotisjuhlagaalaansa lauantaina

0
Yksi SalPan lajeista on jalkapallo. Tässä D12-poikien tuuletusmallia vuodelta 2011.

Yksi SalPan lajeista on jalkapallo. Tässä D12-poikien tuuletusmallia vuodelta 2011.

Harrastajamäärältään Salon suurin urheiluseura Salon Palloilijat täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Juhlavuoden aikana järjestetään lukuisia tapahtumia, joista yksi on lauantaina pidettävä SalPa Gaala.

SalPan lajikirjo koostuu nykyisin jalkapallosta, koripallosta, salibandystä, taitoluistelusta ja jääkiekosta. Alun perin seura perustettiin palloilun erikoisseuraksi, lajivetureinaan jalkapallo ja jääkiekko.

SalPan selvästi suurin laji on jalkapallo. Myös taitoluistelu on nostanut 2000-luvulla päätään, ja jo vuosia lajia on harrastanut seurassa yli 200 luistelijaa. Miesten jalkapallossa edustusjoukkue pelaa Kakkosta. Salibandyssä naisten ykkösjoukkue on kolmos- ja miesten ykkösjoukkue vitosdivisioonassa. Koripallossa SalPa Satellitesin sarjataso on miesten kolmosdivisioona.

Seura kunnioittaa juhlavuonna historiaansa. Lauantain gaalassa julkistetaan ensimmäiset nimet perustettavaan SalPa Hall of Fameen. Lisäksi seuran Helsingintien toimistolla on valokuvanäyttely, jonka kuva-aiheet vaihtelevat 1960-luvun ulkojääotteluista 2010-luvun muodostelmaluisteluun.

SalPan talous on hyvällä mallilla. Tästä kertoo muun muassa se, että seura rakentaa parhaillaan omaa jalkapallon tekonurmikenttää Salon Paukkulaan. Lisäksi seurassa on kolme päätoimista ja puoli tusinaa osa-aikaista työntekijää. Vielä kymmenen vuotta sitten ainoa päätoiminen oli edelleen seurassa jatkava taitoluisteluvalmentaja Susanna Koivisto.

SalPan juhlapäivä alkaa toimistolla pidettävällä vastaanotolla kello 11. Gaalailta alkaa Astrum Keskuksessa kello 17.30.