Salonjoen jäät saattavat lähteä lähipäivinä

0

Salonjoen jäät saattavat lähteä lähipäivinä, mikäli lauha ja sateinen keli jatkuu. Varsinais-Suomen ely-keskus seuraa parhaillaan tarkasti joen virtaamaa, joka vielä tiistaina päivällä oli lähes nollalukemissa Kaukolankosken mittauspisteellä.

– Virtaamiin ennustetaan nousua jo tiistai-illan ja keskiviikkopäivän aikana. Ennusteiden mukaan virtaus on huipussaan tulevana lauantaina, Varsinais-Suomen ely-keskuksen vanhempi insinööri Olli-Matti Verta sanoo.

Verran mukaan Kaukolankosken virtaus saattaa nousta tulevina päivinä 30–80 kuutioon sekunnissa.

– Jäät lähtevät liikkeelle yleensä, kun virtaus on 50 kuutiota sekunnissa eli kevättulvalukemiin saatetaan yltää lähipäivinä, hän sanoo.
Verta ei kuitenkaan usko, että joki aiheuttaa Salon keskustassa ongelmia, vaikka jäät lähtisivätkin.

Lue lisää keskiviikon Salkkarista!