Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Seagulls tyrmäsi Vilppaan Salohallissa

Seagullsin Terrence Watson oli pitelemätön korin alla, eikä Vilppaan Monyea Pratt voinut sille juuri mitään. Watson kahmi 11 levypalloa ja nosti 16 pistettä.

Seagullsin Terrence Watson oli pitelemätön korin alla, eikä Vilppaan Monyea Pratt voinut sille juuri mitään. Watson kahmi 11 levypalloa ja nosti 16 pistettä.

 

Vilppaan juhlan joulukuuta seurasi tappioiden tammikuu. Vilpas hävisi tammikuun kuudesta ottelustaan viisi. Perjantaina Vilpas kärsi jo neljännen peräkkäisen tappion, kun Helsinki Seagulls kävi tyrmäämässä kotijoukkueen pistein 66–92 (30–37).

Vilpas jatkaa tappiosta huolimatta edelleen Korisliigan kahdeksantena yhden voiton Lapuan Kobria ja kaksi voittoa perjantaina Bisonsille hävinnyttä KTP:tä edellä. Tasapisteissä Vilppaan kanssa on BC Nokia.

Vilpas aloitti perjantain ottelun nihkeästi. Kotijoukkue pelasi avausjaksolla reilun viiden minuutin jakson, jossa se heitti 12 peräkkäistä pelitilanneheittoa ohi. Vilppaan surkea hyökkäämistä kompensoi kuitenkin kohtuullisen hyvä puolustaminen, eikä Seagulls päässyt karkuun.

Toisella neljänneksellä Vilpas tuli 9–0-runilla tasoihin 22–22. Juho Nenosen ja Okko Järven koreilla Vilpas pysyi aggressiivisesti koko kentän mitalla puolustaneen Seagullsin kannoilla. Staattisissa viisi vastaan viisi -hyökkäyksissä Vilpas ei saanut käytännössä mitään järkevää aikaan. Seagulls sai Doug Wigginsin korilleajot kuriin, syöttölinjat tukittua ja kaiken huipuksi suljettua Vilppaan pois levypalloista.

Seagulls ratkaisi ottelun heti tauon jälkeen pelaamalla murhaavan kolmannen jakson. Sen aikana vieraat heittivät loukkaantumisista kentälle palanneen Jason Conleyn johdolla hurjat 34 pistettä. Päätösneljännekselle lähdettiin tilanteesta 50–71 ja päätösneljänneksestä tuli luonnollisesti lähinnä muodollisuus. Sen aikana Seagulls repi eroa kuitenkin vielä lisää.

Vilppaan paras pelaaja oli yhdeksästä yrityksestä seitsemän kolmosta upottanut Juho Nenonen (23 pistettä). Myös Okko Järvi (13) ja Austin Dufault (13) voivat olla tyytyväisiä iltapuhteeseensa. Sen sijaan kaikki seitsemän pelitilanneheittoaan missannut Cavell Johnson (2) ja 12 pelitilanneheitosta vain kolmessa onnistunut Doug Wiggins (8) olivat todella heikkoja. Monyea Pratt (7) heitti vähän, mutta tarkasti, ja kahmi yhdeksän levypalloa.

Erinomaisen puolustuspelaamisen tuloksena Seagulls voitti levypallot 27–44. Seagullsista peräti viisi miestä heitti 14–18 pistettä: 18 pisteen Carl Lindbom oli tehokkain.

Vilppaan kausi jatkuu keskiviikkona Loimaalla Bisonsin vieraana. Vilpas ei ole seurahistoriansa aikana voittanut kertaakaan Loimaalla.


Uutiset
STT
Arkisto