Taide ympäröi lapset Kemiön uudessa päiväkodissa

0
Silvan vihkiäisjuhlia vietettiin koko perjantain ajan. Salin seinällä lapsia ilahduttaa Pive Toivosen teos Abyss.

Kemiön uusi taiteella täytetty päiväkoti Silva vihittiin eilen virallisesti käyttöön. Keskipäivällä juhlivat lapset ja iltapäivällä kutsuvieraat.

Amospuiston ruotsinkielisen koulun jatkoksi rakennettu päiväkoti ympäröi lapset taiteella. Sen rakentamisessa noudatettiin prosenttiperiaatetta eli prosentti rakentamiskustannuksista varattiin taiteeseen.

Silvassa on paikallisten taiteilijoiden Pive Toivosen, Ritva Kovalaisen, Pia Holmin, Aino Toivettulan, Petra Kallion, Sara Ilveskorven sekä Alexander Ginlundin pysyvä taidenäyttely: taidetta on ulkoseinistä lattioihin ja ovista ikkunoihin.

Kemiön päiväkodissa on päivähoidossa on noin 120 lasta ja kerhoissa 40 lasta. Työntekijöitä on 26. Silvassa tarjotaan hoitoa sekä suomen että ruotsin kielellä. Useat ryhmistä ovat sekaryhmiä.

Silva yhdistyy Amospuiston kouluun yhdyskäytävällä- Päiväkoti ja koulu jakavat sadan hengen ruokasalin. Silvan uusissa tiloissa ovat myös kuraattorin, terveydenhoitajan, erityisopettajan ja erityislastentarhanopettajan työhuoneet.

Lue lisää lauantain 30.1.2016 lehdestä