Enemmistö Someron valtuutetuista vaatii uutta päätöstä terveysmaksuista

0
Aivoverenkiertohäiriön yksi tärkeimmistä riskitekijöistä on verenpaine, joka tuplaa sairastumisriskin. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Sosiaali- ja terveysmaksujen kovat korotukset hiertävät päättäjiä Somerolla.

Sosiaali- ja terveysmaksujen kovat korotukset hiertävät päättäjiä Somerolla. Someron kaupunginvaltuustossa jätettiin maanantaina 19 valtuutetun allekirjoittama aloite, jossa vaaditaan perusturvalautakunnan aiemmin tekemän korotuspäätöksen mitätöimistä. Aloitteen tekijät pitävät päätettyjä korotuksia kohtuuttomina.

Aloitteen allekirjoittajat muodostavat enemmistön Someron valtuutetuista. Aloitteen takana ovat kaikki muut ryhmät paitsi 35-henkisen valtuuston suurin ryhmä keskusta.

Perusturvalautakunta päätti joulukuussa, että Someron kaupunki ottaa käyttöön sosiaali- ja terveystoimen asiakasmaksujen ylärajat. Maksuihin tulee indeksikorotus, minkä lisäksi tasasuuruisia asiakasmaksuja nostetaan 27,5 prosentin erilliskorotuksella.

Ylärajojen käyttöönotto nostaa selvästi niin terveyskeskus- kuin sairaalakäyntien maksuja.