Latinalaisen Amerikan rytmejä Halikon kirkossa

0

Halikon kirkossa kuullaan Latinalaisen Amerikan rytmejä laskiaissunnuntain iltamessussa. Kirkossa esitetään Nicaragualainen messu (Misa Campesina Nicaragüense) kello 18.
Musiikillisessa toteutuksessa ovat mukana Halikon kirkkokuoro ja Salo-Uskelan gospelkuoro Gospelit sekä Camilo Pajuelon johtama salolais-helsinkiläinen bändi. Miika Rosendahl saarnaa ja toimii liturgina.
Messun musiikin on ryhmätyön pohjalta koonnut säveltäjä Carlos Mejía Godoy. Teksti on vapaa runoelma, jonka pohjana ovat sekä katolisia että luterilaisia yhdistävät perinteiset messutekstit. Laulut esitetään osittain suomeksi ja osittain espanjaksi, mutta käsiohjelmassa on suomennokset.
Nicaraguassa messu on saavuttanut suuren suosion kansan keskuudessa, vaikkakin katolinen kirkko on kieltänyt sen esittämisen kirkonmenojen yhteydessä.
Suomessa Nicaragualainen messu kuultiin ensimmäistä kertaa konsertissa Helsingissä Temppeliaukion kirkossa viime syksynä. Nyt Halikossa messu toteutetaan ensi kertaa jumalanpalveluksen yhteydessä, mihin se on alun perin tarkoitettu.
Halikossa kanttorin sijaisuutta hoitavalla Sanna Mansikkaniemellä ja perulaissyntyisellä, nykyisin Helsingissä asuvalla kitaristi Camilo Pajuelolla on meneillään Misas Crilollas -projekti, jonka tarkoituksena on esitellä suomalaiselle kirkkokansalle Latinalaisen Amerikan kreolimessuja. Nicaragualaisen messun toteutus Halikossa on osa tätä projektia.