Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Someron kaupunki siirtää valitusten värittämää Härkälän aitaa

härkäläaita 2

Someron kaupunki siirtää Härkälän kevyen liikenteen väylän vieressä sijaitsevaa aitaa. Someron tekninen lautakunta päätti siirtää aidan paikkaa kahdessa kohdassa, koska aita on tierasitteen päällä.

Someron tekninen johtaja Marko Mäkinen sanoo, että aidan toimenpideluvassa tapahtui aikoinaan kömmähdys, kun lupaa myönnettäessä ei huomioitu vireillä olevaa tietoimitusta.

Someron rakennustarkastaja Petri Vastamäki katsoo puolestaan, että aidan siirtoon ei ole mitään perusteita. Vastamäki pitää siirtoa yhteiskunnan varojen tuhlaamisena.

Härkälän kartanon vieressä sijaitsevan aidan naapurissa asuvat Jukka ja Irma Sorva vaativat tien päällä olevan aidan purkamista. Aitaa on käsitelty vuosien aikana lukuisia kertoja Someron kaupungin hallinnossa ja eri oikeusasteissa.

1 vastaus: Someron kaupunki siirtää valitusten värittämää Härkälän aitaa

  • Somerolla ennen poistettiin rasite kun tienpäälle rakennettiin. Tässäkin tapauksessa olisi säästytty monelta valitukselta. Minäkin ajattelin rakentaa aitaa, mahtaisiko kaupunki ponsoroida sitä. Toinen vaihtoehto olisi ollut siirtää sitä tierasitetta siitä kohtaa sivuunpaan, ei se olisi haitannut. Nyt siinä tulee routaongelmaa, kun siitä puuttuu tien ojat ja jos sitä joutuu siirtämään istutukset kärsii.
    Maisemalliset arvot kärsii ja kultuurihistorialliset arvot, jos sattumalta löytyy maa pohjasta hyvin arvorikasta perinnetietoa. Ruotsin vallan aikana sinne epäillään kadonneen jollei Venäjän vallan aikana ole löydetty mahdolliset jäänteet. Aidan materiaalin valinta ja muinaishistorialliset arvot ovat hyvin kohdanneet nykyajan ja menneet vuodet. Aurauksen kannalta se on jo vaaraksi rikkoontua niin kuinka vastaisuudessa huolto toimii. Kiinteistöjaotus on suuntaa antava tarkka alueellinen ulottuvuus selviää toimitusasiakirjoista ja maastosta. Perimätiedon mukaan siinä on ennenkin kuljettu ja ohitsekin. Muu maa mansikka ja mustikka tuli mieleen tässäkin. Ennen oli toisin, elettiin köyhyydessä ja oli vaatimattomat tarpeet.


Uutiset
STT
Arkisto