Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Suomi päihitti Kiinan – Aina Wireless teettää kokoonpanon Halikossa

Aina-laite toimii kännykkäsovelluksen avulla. Aina Wireless -yrityksen tekninen johtaja Pasi Auranen kertoo laitteen olevan monia kilpailijoiden laitteita kalliimpi, koska jokaisella osa-alueella on panostettu laatuun. - Esimerkiksi äänentoisto on niin hyvää, että tällä voi kuunnella myös musiikkia, sanoo Auranen.

Aina-laite toimii kännykkäsovelluksen avulla. Aina Wireless -yrityksen tekninen johtaja Pasi Auranen kertoo laitteen olevan monia kilpailijoiden laitteita kalliimpi, koska jokaisella osa-alueella on panostettu laatuun. – Esimerkiksi äänentoisto on niin hyvää, että tällä voi kuunnella myös musiikkia, sanoo Auranen.

Halikossa on ryhdytty valmistamaan Aina Wireless -yrityksen uutta laitetta. Kyseessä on kännykkäsovelluksen avulla toimiva langaton viestintälaite, jolla voi korvata perinteisen radiopuhelimen.

– Se on kuin kännykkäverkossa toimiva LA-puhelin, jota voi käyttää myös esimerkiksi tehdashallin sisäisessä wifi-verkossa, havainnollistaa Aina Wireless -yrityksen tuotantojohtaja Pasi Lehti.

Laitetta markkinoidaan esimerkiksi viranomaisille ja metsästäjille.  Tällä hetkellä myyntityötä tehdään etenkin USA:ssa, jonne Aina Wireless perustettiin vuonna 2010. Yrityksen toimitusjohtaja Maximilian LeRoux työskentelee Bostonissa.

Salossa yrityksellä on kuusi työntekijää ja konttori Hub Salon tiloissa. Monella työntekijällä on Benefon-taustaa.

Aina Wireless on teettänyt prototyyppeihin materiaaleja kiinalaisessa tehtaassa, mutta tuotannon alkaessa toden teolla tekeminen on siirretty lopullisesti Saloon. Kyse ei ollut kotiseuturakkaudesta vaan laadusta ja rahasta, sanoo yrityksen tekninen johtaja Pasi Auranen.

– Start up -yrityksen rahat ovat aina tiukoilla, ja meidän täytyi hakea kokonaiskustannuksiltaan edullisin ratkaisu.

Ratkaisu löytyi halikkolaisen IT-Linen tuotantotiloista Halikosta. Aina-laite on ensimmäinen tuote, jota IT-Line ryhtyy tekemään suurella volyymilla. Jos laitteen markkinointi sujuu ennusteiden mukaan, luvassa on lisää töitä salolaisille.

– Salon kaupunki yrittää kovasti houkutella yrityksiä tänne. Meidän ajatuksena on, että on helpompi houkutella tuotteita kuin yrityksiä, linjaa IT-Linen toimitusjohtaja Hannu Karlsson.

IT-Linen tuotantopäällikkö Kirsi Junnilainen kertoo, että IT-Line neuvottelee parhaillaan usean yrityksen kanssa sopimuskokoonpanon aloittamisesta.

Lue lisää maanantain Salon Seudun Sanomista

4 vastausta: Suomi päihitti Kiinan – Aina Wireless teettää kokoonpanon Halikossa

  • Mahtava esimerkki. Tällaiset yrittäjät pitää palkita ja unohtaa virkamiesten katteettomat puheet.
    Toivottavasti saaneet ÄRM rahoistusta.

  • Hieno juttu, tällaisia sankareita lisää. Toiset nuotioilee kiinalaisten kanssa nuotiolla ja on itse kuutamolla.

  • Hienoa!

  • Kilpailijoita kalliimpi? Eri tahot investoi tekniikkaan vain ja ainoastaan siksi, että investointi alentaa kustannuksia. Jos kilpailija pystyy omalla laitteellaan tai menetelmällään tuottamaan saman kustannussäästön kuin omasi, jäljelle jää vain hankintahinta. Olemalla kalliimpi kuin kilpailijat tulet pidemmässä juoksussa häviämään pelin. Nyt johdon pitäisi herätä ennen kuin taas luetaan erään lupaavan suomalaisen start-upin konkurssista…


Uutiset
STT
Arkisto