Ylämenu
Menu
Uutiskirje

TRI:n suuri suunnitelma: 300 000 puhelinta ja tuhansia työntekijöitä Saloon

TRI aikoo tehdä puhelimensa sataprosenttisesti Suomessa.

TRI aikoo tehdä puhelimensa sataprosenttisesti Suomessa.

Turing Robotic Industries Oy on vahvistanut Salon Seudun Sanomille suunnitelmansa aloittaa puhelintuotanto Salossa. Yhtiön toimitusjohtaja Syl Chao kertoo lehdelle, että TRI aikoo myös siirtää pääkonttorinsa Yhdysvalloista Saloon.

Yhtiön mukaan puhelintuotanto alkaa huhtikuussa. TRI aikoo palkata jokaista tuhatta puhelinta kohden 10-20 paikallista työntekijää.

TRI arvioi, että se tulee tekemään tänä vuonna Salossa jopa yli 300 000 puhelinta. Tämä määrä merkitsisi yhtiön ilmoittamalla laskukaavalla 3 000-6 000 työntekijän tarvetta. Yhtiö luettelee tarvitsevansa työntekijöitä ainakin testaukseen ja kokoonpanoon.

Yhtiö kertoo suurimman markkina-alueensa olevan Kiina, jossa heillä on yhtiön mukaan jo sopimuksia useiden keskeisten matkapuhelinjakelijoiden kanssa. TRI:n piti tuoda puhelimensa markkinoille jo viime vuonna, mutta puhelimen julkistus on siirtynyt.

TRI:n toimitusjohtaja Syl Chao perustelee Suomeen tulon Suomen tietoturvalainsäädännöllä. TRI kuvailee puhelintaan tietoturvalliseksi ja yksityisyyden takaavaksi erikoispuhelimeksi, joka myös valmistetaan erityisen kestävistä materiaaleista.

Chao viittaa Saloon varsin värikkäin sanoin. Hän kuvailee Salon matkapuhelintuotannon historiaa täydelliseksi ja kehuu tapaamiaan salolaisia omaa luokkaansa oleviksi osaajiksi.

Lue myös: Turing Robotic Industries on perustanut yrityksen Saloon – Tässäkö syy huhuihin?

10 vastausta: TRI:n suuri suunnitelma: 300 000 puhelinta ja tuhansia työntekijöitä Saloon

 • Loistava uutinen. Suoraan työllistyvien lisäksi tulee lisää töitä myös kuljetusfirmoille, siivoojille, ruokaloille, hotelleille jne. Työllistävä vaikutus yhteensä helposti yli 10.000 henkilöä.

 • Onko uutista vahvistettu? Ettei ole aprillipilaksi tai joksikin pörssihuijaukseksi tai muuksi keksitty haamufirma? Todella hämärä juttu, miksei tästä ole isompaa hälyä valtakunnan uutisissa jos maahan oikeasti tulee yhtäkkiä 6000 työpaikkaa?

 • Miksi Rantakokko sanoo, että vuoden loppuun mennessä TRI voi työllistää jopa 100 ihmistä, mutta alkuun vain 10-20 henkilöä?

  Mitä täällä oikein tapahtuu?

  • Se on jo moneen kertaan nähty, että kaupunginjohdon tiedot ovat kyseenalaiset, niihin ei pidä luottaa. Paremman arvion saat keneltä tahansa exNoksulta, parhaimmat tuotekehitystä ja tuotantoa tuntevilta. Huhtikuussa puhelintuotantoa tuskin aloitetaan, jo pelkkä linjojen pysytys ja materiaalinen hankinta vie kuukausia aikaa. Oman lisänsä tuo puhelimen kehitystaso – jos se on vähänkin keskeneräinen niin siihen voi helposti mennä puoli vuotta ja enemmänkin aikaa. Tuhansien työntekijöiden palkkaamiseen tuskin kukaan oikeasti uskoo, otetaan luvuista ainakin nolla pois. Jäitä hattuun siis.

  • Yrityksestä ei saa mitään tietoa. Helsingissä asianjotoimisto on osoitteena ei vastaa kyselyihin. Viime vuoden huhtikuussa perustettu yritys USA:han. Saloon 22.12.2015. yrityksestä ei saa mitään tietoa. Käsittääkseni ei ole koskaan tehnyt yhtään puhelinta. Miksi Jollan käyttöjärjestemä mihin heillä ei vielä ole oikeuksia. heillä ei ole järjestelmää, heillä ei ole tilaa, heillä toistaiseksi ei ole kuin suuret puheet, joilla yritetään saada kaungin tukea.Kyllä alkaa tuntua, että niitä sinisilmäisiä löytyy vähän siltä sun täältä.

   • Kunhan siihen ei nyt mentäisi verorahoja haaskaamaan.

 • Odotellaan toiveikkaina ja kieltämättä hieman epäuskoisinakin. Onko tämä liian hyvää ollakseen totta? Voiko Rantakokon ”uutisankka” muuttua amerikkalaisen hanhen munimaksi kultamunaksi Salolle. Suunnitelmat ovat suuret ja vain toteuttamista vaille valmiit. Onnea ja menestystä kaikille, myös kaupungin johdolle. Tarkkana pitää nyt olla – ja kieli keskellä suuta.

 • No jo on puppua tossa jutussa. Etenkin tämä: ”Yhtiön toimitusjohtaja Syl Chao kertoo lehdelle, että TRI aikoo myös siirtää pääkonttorinsa Yhdysvalloista Saloon.”
  Jos tuo pääkonttorin siirto tapahtuu oikeasti, niin johan on ihme. Vai onko niin, että MS:ltä jäävät toimitilat ovat oikeasti annettu ilmaiseksi, tai ainakin lähes sitä, TRI:n käyttöön? Se olisi oikeasti jopa järkevää tässä taloustilanteessa.

  Toinen osa-alue, johon täytyy suhtautua erittäin suurella varauksella, on tämä:
  ”Tämä määrä merkitsisi yhtiön ilmoittamalla laskukaavalla 3 000-6 000 työntekijän tarvetta.”

  Jos nyt alkuun saisi edes 30 palkattua ja kymmenen vuoden päästä työntekijöitä olisi 300, olisi sekin aika helkkarin kova suoritus. Onpahan siinä maakuntaan tuleville maahanmuuttajille hommia, eikö niin? Mahtaako koko homma perustua pakolaistulvaan kenties. Halpaa työvoimaa on nyt tyrkyllä yllinkyllin, se on aivan varmaa, mutta alkuperäisväestö jäänee rannalle ruikuttamaan.

 • Ottakaa taskulaskin käteen.
  Ilmoitettu 300000 puhelimen vuosituotanto 3000 henkilöllä tarkoittaa 100 puhelinta per vuosi per henkilö, siis kaksi puhelinta viikossa.
  Nokia teki parhaimmillaan miljoona puhelinta päivässä 50000 henkilökunnalla, tarkoittaa 20 puhelinta per päivä.
  Mahtaa olla kallis puhelin

 • Jokaista tuhatta puhelinta kohden palkataan 10-20 työntekijää. Tämä on mahdoton yhtälö. Tämä merkitsisi sitä, että yhtä työntekijää kohden tehtäisiin vain 50-100 puhelinta vuodessa.
  Tässä se laskuvirhe on.


Uutiset
STT
Arkisto