Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Turing Robotic Industries on perustanut yrityksen Saloon – Tässäkö syy huhuihin?

Tuleeko Meriniittyyn uusi laitevalmistaja?

Tuleeko Meriniittyyn uusi laitevalmistaja?

Turing Robotic Industries Oy suunnittelee toimintaa Saloon. Viranomaisrekistereistä selviää, että yritys on perustettu Saloon 22.12.2015.

Yrityksellä ei ole vielä toimipaikan osoitetta Salossa. Postiosoitetietona on helsinkiläisen asianajotoimiston osoite.

Turing Robotic Industries on jo tunnettu nimi puhelinmarkkinoilla. Yrityksen puhelimen piti tulla markkinoille viime kesänä, mutta julkaisua siirrettiin.

Yritys ennakoi Facebook-sivullaan, että se ryhtyy toimittamaan puhelimia kuluvan vuoden huhtikuussa. Päivitys on tehty 6. helmikuuta.

Samassa Facebook-viestissä vahvistetaan markkinoilla aiemmin kiertänyt huhu, jonka mukaan Turing Phone -puhelimen käyttöjärjestelmäksi on valittu Androidin sijaan Jollan Sailfish OS. Sailfish-käyttöjärjestelmän taustalla on puolestaan Nokian kehittämä MeeGo-järjestelmä.

Yritys kuvailee puhelintaan nopeaksi ja turvalliseksi.

Onko Turing Robotic Industries yritys, jonka vuoksi Salossa velloo niin paljon huhuja uudesta laitevalmistajasta?

– En kommentoi, sanoo Salon kaupunginjohtaja Antti Rantakokko.

Salon Seudun Sanomat ei ole tavoittanut Turing Robotic Industries Oy:n edustajaa kommentoimaan yhtiön suunnitelmia Salossa. Lehden muista lähteistä saamien tietojen mukaan yritys saattaisi Saloon sijoittuessaan työllistää joitain kymmeniä työntekijöitä.

19 vastausta: Turing Robotic Industries on perustanut yrityksen Saloon – Tässäkö syy huhuihin?

 • Mutta meidän pääministeri ja elinkeinoelämää edustava liitto kertovat, ettei Suomi ole hyvä maa yritystoiminnalle.
  Eihän sellainen voi olla mahdollista, sillä jos Suomi olisi hyvä maa toimia ja työllistää, niin silloin ainakin pääministerin pitäisi olla puheissaan tämän asian takana.

  Johtuuko tämä nyt siitä, että Suomesta ei saada levitettyä riittävästi negatiivista kuvaa maailmalle, vaikka melko korkealla tasolla sitä yritetään viestiä.

  Onko sittenkin niin, että suomalainen työntekijä on luotettava ja osaava, jos hänen työpanostaan osataan arvostaa?
  Kävikö taannoin siten, että paljon erilaisia tukia yritystoiminnassa saanut bisnesmies joutui vaihtamaan politiikkaan, koska sosiaaliset taidot eivät riittäneet bisneksen tekemiseen ja suomalaisen työntekijän kunnioittamiseen.

  • Työttömyysluvuista näkee suoraan, että Suomi ei ole tarpeeksi hyvä maa yritystoiminnalle.

   • Heh! jeps, tuhat työpaikkaa lähtee, ja 100 tulee takaisin niin heti on AY innoissaan että hyvinhän täällä menee..

  • Suomi ei ole mikään onnenpotku ainakaan teknologiayrittäjälle, siitä pari esimerkkiä alla.

   Maailmalla (Euroopassa) myydään ohjelmistokehitystyötä hintaan 20 € middle developer ja 25 € senior developer. Jokainen voi laskea kuinka tehokas suomalaisen työntekijän tarvitsee olla kun kotimaiset B2B-hinnat ovat 60 ja 80 €/h.

   Suomessa tehtävä 4-kerrospiirilevy maksaa 470 €/ 5 kpl. Virosta saa parempaa laatua olevat piirilevyt 306 euroon ja Kiinasta 150 euron hintaan. Suurin yllätys on siinä, että kotimainen yritys on kaukana ulkomaisten kilpailijoiden perässä, he eivät kykene valmistamaan kovasta hinnasta huolimatta läheskään niin tiheitä piirilevyjä kuin virolaiset tai kiinalaiset (200 um vs 125 um vs 150 um).

   Edellä olevat esimerkit kertovat karua kieltä mikä suomalaisessa työssä ja yrittämisessä mättää. Heikko laatu yhdessä kovan hinnan kanssa on tappava yhdistelmä.

   • Etpä nyt kertonut, oletko tutkinut eri kotimaisten levyvalmistajien laatua ja kykyä tuottaa hyvää materiaalia. Voiko olla, että teet väärän firman kanssa yhteistyötä? Ja pitää muistaa, että varmaan Suomessakin olisi halvempaa, ellei jokainen ahne siirtäisi tuotantoaan ulkomaille, jopa muutaman satasen takia. Joten pidä tuotanto Suomessa tai osta Suomesta. Ja mitä itse olen kuullut eri firmoista, niin kyllä Viron ja Kiinan laatu on heikompaa.

    • Olen kyllä kokeillut, kirjoitin kokemuksesta. Valitettavasti asia on vain niin, että ylihintaa maksamalla menettää oman kilpailukykynsä. Se on kylmä realiteetti, ja jonka myös työntekijät globaalissa maailmassa kohtaavat.

   • Kun läiskitään lukuja tiskiin, niin olisi kohtuullista laittaa lähdeviittaukset. Tossa pieni lainaus eurooppalaisesta palkasta, ilman lähdeviittausta niinkuin tässä keskustelussa tuntuu olevan tapana.

    Software Developer Salary

    The average pay for a Software Developer is €43,928 per year. Experience has a moderate effect on salary for this job. Most people move on to other jobs if they have more than 20 years’ experience in this field.

 • Ei tiedä vai ei voi sanoa? Tuntuu vähän tylyltä kaupunginjohtajan sanomana, etten kommentoi. Voisi sanoa huhuihin liittyen, että ainakin toivoo niiden olevan totta ja luoda vaikka perusteetontakin positiivisuutta näivettyneeseen tunnelmaan. Niin kauan kuin on toivoa on elämää.

  • En kommentoi on järkevin vaihtoehto.
   Virkamies ei saa valehdella. Toisaalta aina ei saa puhua käydyistä tai käytävistä neuvotteluista mitään.

   • Kaikkea ei voi, eikä tarvitsekaan kertoa. Kysymys onkin miten se tehdään. ”No comments”, ei ole oikea tapa.

  • Kirjoittaja on harvinaisen oikeassa. Tyypillistä menneenajan ”tiedottamista”. Ei herätä luottamusta. Päättäjän pitää olla valmina kohtaamaan kansalaiset tiedotusvälineiden kautta periaatteessa aina.

 • Uusi yritys. Hienoa!

 • Kaupunginjohtaja ei kommentoi koska uuden yrityksen johto on varmaankin kuullut ettei kaupungin johtoa kannata päästää asioita kommentoimaan elikkäs sotkemaan!

 • Jos olen ymmärtänyt oikein. Yritys on muistaakseni perustettu vuosi takaperin San Fransiskoon. Viime Joulukuussa 22 päivä perusti Suomen Saloon yrityksen. Yrityksestä ei löydy USAsta eikä Suomesta mitään tietoa. Yrittää sopia Jollan kanssa, että saa käyttää Jollan käyttöjärjestelmää. Vielä ei ole mitään. Ei paikkaa ei järjestelmää jne.
  Nyt kannattaa miettiä mitä yhteistyötä Jolla tekee Venäjällä ja miksi USA:lainen yhtiö haluaa tulla Suomeen tekemään Jollan järjestelmällä puhelimia.
  Vielä ei kannata hurrata asialle

 • Edellisille kommentoijille:

  Eiks se ole hyvä asia että jotakin on viritteillä.. =D vajakit

 • Huijausta, että amerikkalaisfirma tulisi Suomeen.
  Laittavat rapakon takana Applea kuntoon, takaovea.
  Suomalaista puhelinta aletaan valmistaa.

 • Onpa niin epäilyttävä porukka puhelintehtailijaksi, että sen aitouteen uskoo vain Tekes ja Salon hyväuskoiset poliitikot. Kun firma on rahastanut suomalaisten sinisilmäisten myöntämät tuet, se häipyy vähin äänin rapakon taa nauttimaan hyvästä kepposesta. Sailfish on vain syötti, joka tarvitaan valtion rahan saamiseksi koukkuun.

  • Saloon tulossa tuhansia työpaikkoja!? …tai ei ehkä sittenkään kuin kymmeniä tai max. satoja lyhyeksi periodiksi.

   Puhelinta markkinoitiin jo vuonna 2013 nimellä Quasar IV.
   Samalla ’hyvään’ ideaan sai antaa lahjoituksia omantunnon mukaan.
   Lahjoitusvirtojen tyrehdyttyä ja vuoden 2015 alkaessa, olikin aika vaihtaa tuotteen nimeä.
   Tuotteen sai tilata etukäteen, sopivalla 875$ hinnalla.
   Puhelimen piti tulla markkinoille vuoden 2015 syksynalussa – eipä ehtinyt.
   Sitten ollaankin jo vuodessa 2016 ja meno jatkuu Jollan merkeissä.
   Suomesta heruu tietysti muutama kymmenen miljoonaa ’hyvään tarkoitukseen’ –
   kuten maantapa on.
   Koetuotannon tiloihin (Nakola, se punainen pieni rakennus tehdasalueen kulmassa) mahtuu 2-3 vuorossa noin 250 henkilöä töihin, yläkerrassa tilaa toimihenkilöille riittävästi. Volyymi (300’000/300 pvää) noin 1000 palikkaa voisi lähteä maksimissaan vuorokaudessa. SSS kirjoitti (27.2.2016) että tämä kapula on ollut jo valmiina 10/2015 Dongguanin tehtaan valmistuksessa. Salossa parempi tuntemus testauksessa ja kokoonpanossa (tämä pitää paikkansa, sillä Salosta nuo ideat on lähtöisin, ja kopioitu muille valmistajille). Kirjoituksen mukaan jo pari vuotta sitten samaa konseptia on yritetty Kiinan markkinoille, jota myös mainostettiin (Quasar IV) , ei saanut siipiä. Miksi ei? Kysymys kuuluu kuinka tuo sitten yht’äkkiä saa siivet täällä Salossa, siis sen jälkeen kun yhteiskunnan maksama tuki loppuu?
   VS-Ely voi tarjota työntekijöille koulutusta yhteiskouluhankinta (EGR koulutusrahaa) ja osa rahasta yrittäjältä. Rekrytointi ja koulutus periodi n 1-2kk, ja pieni erä voisi olla valmis joskus toukokuussa jos kaikki pelaa. Siis pieni määrä ns. protovalmistuksen tekemiä. Sitten on se volyymituotannon vaativampi puoli, eli logistiikka (komponentit, kuljetys, laadun seuranta, myynti yms) ja sisäisen tuotannon ohjausjärjestelmä. Lisäksi tuotespesifisten kikkuloiden ylläpito, hankinta. Lisäksi koko tuotantolinjan ylläpito, ladonta yms. tuotantolaitteet ovat pääosin valmiina (tähän löytyy salosta osaamista). Eipä taida olla heti saatavilla. Valmistus kannattaavaa suomessa jos tuo arvioitu myyntihinta pyörii 800-1000€ paikkeilla, ongelma on vain että tuotetta on jo aiemmin tarjottu Kiinalaisille, eikä tuote lähtenyt silloinkaan myymään.
   Optimistisia ollaan, realismia mukaan peliin, toivottavasti joku saa työpaikan, onnea.

 • Täysi vedätys aka Sunny Car Center. Yrittäkääpäs etsiä yrityksestä tietoa.


Uutiset
STT
Arkisto