Vilpas mursi yli 12 vuotta kestäneen Mansikka-ahon kirouksen!

0
Okko Järvi oli lauantaina Vilppaan tehomies.
Loistavaan vireeseen päässyt Vilppaan Okko Järvi pelasi yhden uransa parhaista peleistään keskiviikkona.
Loistavaan vireeseen päässyt Vilppaan Okko Järvi pelasi yhden uransa parhaista peleistään keskiviikkona.

Vilppaan yli 12 vuoden odotus päättyi vihdoin keskiviikkona, kun joukkue haki 90–92-vierasvoiton Kouvoista. Edellisen kerran Vilpas oli voittanut Mansikka-ahon hallissa 5. marraskuuta 2003. Näiden voittojen välissä Vilpas hävisi peräti 14 kertaa peräkkäin Kouvolassa.

Voitto paransi sarjataulukossa seitsemänneksi nousseen Vilppaan asemaa pudotuspeliviivan yläpuolella huomattavasti.

Vilpas aloitti ottelun terävästi ja siirtyi 2–7-johtoon. Tuomas Hirvosen kolmosilla Kouvot otti kuitenkin otteen nopeasti itselleen ja siirtyi 14–9-johtoon. Hidastempoisesta kävelystä kontrolloimattomaksi sekamelskaksi muuttunut avausneljännes päättyi Kouvoille 23–16.

Kouvot siirtyi toisen neljänneksen alussa 26–16-johtoon. Sen jälkeen Vilpas pelasi yhden kauden parhaista neljänneksistään vieraskentällä. Pallo liikkui, kaaren takaa löytyi ekstrasyöttöjen jälkeen aina vapaa mies ja sukka viuhui.  Puolustuspäässä Vilpas sulki korinalustan tehokkaasti ja voitti levypallot lähes järjestään. Vain Kouvojen Kyle Shilohin kolmoset estivät Vilppaan suuremmat johtolukemat.

Tauolle mentiin Vilppaan 39–46-johdossa, toinen neljännes vieraille peräti 16–30. Ottelun avauspuoliskon harvinaisuuksiin kuului se, että kahden pisteen heittoja nähtiin vähemmän kuin kolmen pisteen heittoja. Vilppaan suurin murheenaihe avauspuolikkaalla oli ensimmäisen uransa ensimmäisen vierasottelunsa Korisliigassa pelannut Sherman Gay, joka otti kolmannen virheensä jo hyvissä ajoin ennen taukoa.

Virhevaikeudet eivät kuitenkaan hidastaneet Gayta. Hän voitti kaksintaistelut Thomas Gipsonin kanssa kummassakin päässä kenttää ja kasvatti Vilppaan johdon jo 12 pisteeseen (43–55). Juho Nenosen ja Okko Järven kolmoset kasvattivat Vilppaan johtoa entisestään ja puolitoista minuuttia ennen kolmannen neljänneksen loppua taululla komeilivat jo 51–71-lukemat.

Kouvot kuitenkin heräsi viime hetkillä ja heitti nopeasti seitsemän pistettä putkeen. Niinpä päätösneljännekselle lähdettiin Vilppaan 58–71-johdossa.

Vilppaan orastava painajainen parhaimmillaan 21 pisteen johtoaseman (48–69) menetyksestä alkoi muuttua todellisuudeksi, kun Kouvot jatkoi päätösneljänneksen alussa pistetehtailuaan. Kotijoukkueen DJ Richardsonin korit toivat Kouvot jo kuuden pisteen päähän 65–71. Kouvot siis teki vajaassa kolmessa minuutissa 14 pistettä putkeen!

Vierasjoukkueen kuivan putken katkaisi lyhyen liigauransa parhaan ottelunsa pelannut Okko Järvi illan neljännellä kolmen pisteen korillaan. Pian Järven korin jälkeen Kouvojen Gipson otti kolme virhettä peräkkäin, joista yksi oli tekninen virhe. Monyea Prattin kolmen pisteen hyökkäyksen jälkeen Vilppaan johto kasvoi 14 pisteeseen (65–79).

Vilpas kuitenkin joutui vakaviin virhevaikeuksiin ja Kouvot pääsi kaventamaan eron vapaaheittoviivalta taas alle kymmeneen pisteeseen. Kun ottelua oli jäljellä neljä ja puoli minuuttia, Vilppaan kahdeksasta pelaajasta peräti neljällä oli neljä virhettä tilillään. Se teki Vilppaan hyökkäämisestä entistä varovaisempaa ja hitaampaa. David Gonzalvezin kolmonen toi Kouvot jo kuuden pisteen päähän (75–81), kun ottelua oli jäljellä reilut kolme ja puoli minuuttia.

Austin Dufaultin ja Okko Järven saatua viidennet virheensä Kouvot nousi jo kahden pisteen päähän (79–81) ja Vilppaan pelaajisto kutistui kuuteen mieheen. Vilpas kuitenkin pystyi kasvattamaan taas johtonsa kuuteen pisteeseen (83–89), ennen kuin Gay otti viidennen virheensä ja Vilpas joutui pelaamaan ottelun viimeisen minuutin vain viidellä miehellä. Vilpas kuitenkin kesti äärimmäisen raastavat viimeiset sekunnit ja otti 90–92-voiton.

Vilppaan sankareita olivat 22 pistettä ja 13 levypalloa merkkauttanut Monyea Pratt, 18 pistettä heittänyt Okko Järvi sekä loppuhetkillä johtajan viitan harteilleen ottanut 17 pisteen ja viiden syötön Doug Wiggins.

Vilppaan seuraava ottelu on vasta ensi viikon perjantaina Tampereella Pyrintöä vastaan. Seuraavan kotiottelun vuoro on 27. helmikuuta jumbo-KTP:tä vastaan.