112 Suomi -sovellusta ladattu jo lähes puoli miljoonaa

0

112 Suomi -sovellus on nopeuttanut avunsaantia kesäkuusta 2015 lähtien. Sovelluksen kautta soitettu hätäpuhelu välittää soittajan sijaintitiedon automaattisesti Hätäkeskuslaitoksen järjestelmiin.

112 Suomi -sovellusta oli ladattu jo yhteensä  444 000 maaliskuun puolivälissä. Kuukausittainen latausten keskiarvo on vajaa 50 000 ja eniten latauksia oli tehty Android-puhelimen kautta.

Käyttäjäkunta on laaja – esikoululaisesta seniorikansalaiseen. Kaiken kaikkiaan sovelluksen kautta on soitettu 9 858 puhelua, joista tehtävään johtaneita on ollut 8 217 hätäpuhelua.

112 Suomi on Digian yhteistyössä Hätäkeskuslaitoksen kanssa kehittämä mobiilisovellus hätäpaikannukseen. Ensisijaisena tarkoituksena oli nopeuttaa avun saanti paikalle myös silloin, kun hätäpuhelun soittajan sijaintitieto on epäselvä.
– Olemme saaneet palautetta tasaiseen tahtiin ja seuranneet käytyä keskustelua internetissä ja sosiaalisen median kanavissa. Saatu palaute on ollut pääasiassa positiivissa ja palvelu on otettu ilolla vastaan, kertoo Digia Oyj:n julkishallinnon toimialajohtaja Sami Rantanen.