Antenni-tv-verkon rinnakkaislähetykset loppuvat Tammelassa

0

Antenni-tv-verkon rinnakkaislähetykset päättyvät Tammelassa ensi viikon maanantaina. Rinnakkaislähetysten lopettaminen saattaa tuoda näkyvyysongelmia Somerolle ja Koskelle, jotka kuuluvat osittain Tammelan päälähetinaseman alueeseen.

Antenni-tv-verkon ja C-, D- ja E-kanavanippujen taajuudet muuttuivat Tammelan päälähetinasemalla jo 12. helmikuuta, ja lähetykset alkoivat heti uusilla taajuuksilla. Tv-lähetyksiä on kuitenkin vielä lähetetty uusien taajuuksien lisäksi myös poistuvilla taajuuksilla.

Antenniasennusliikkeiden mukaan Tammelan radio- ja tv-aseman näkyvyysalueella on vielä paljon taloyhtiöitä, joille antennivahvistinmuutoksia ei ole tehty.

Taajuusmuutosten vuoksi antennijärjestelmiin on tehtävä muutoksia taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta. Omakotitaloissa ja pientaloissa ei yleensä tarvita muutostöitä.

Somerolla ja Koskella voi olla ongelmia tv-lähetyksisssä, kun Tammelan rinnaislähetykset loppuvat.
Somerolla ja Koskella voi olla ongelmia tv-lähetyksisssä, kun Tammelan lähetinaseman rinnakkaislähetykset loppuvat.