Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Arvokuljetuksen ryöstöyrityksestä esitetään neljää vangittaviksi

KRP pidätti keskiviikkona viisi epäiltyinä Salon arvokuljetuksen ryöstön yrityksestä.

Salon arvokuljetusauton ryöstöyrityksestä esitetään huomenna vangittaviksi neljää miestä. Varsinais-Suomen käräjäoikeudesta kerrotaan, että kaikkien osalta epäiltynä rikosnimikkeenä on törkeän ryöstön yritys kertoo STT.
Nelikosta nuorin on 34-vuotias ja vanhin 45-vuotias.
Vangitsemisistunnoista ensimmäinen alkaa Turussa huomenna kello 13. STT:n mukaan istuntoja pyydetään todennäköisesti salaisiksi.
Keskusrikospoliisi (KRP) pidätti toissa päivänä viisi miestä epäiltyinä Suomusjärven viimekuisesta arvokuljetusauton ryöstön yrityksestä.
Jutun tutkinnanjohtaja arvioi eilen, että kaikkia epäiltyjä ei ole vielä saatu kiinni. Rikoskomisario Kimmo Heinonen KRP:stä arvioi, että osallisia jutussa saattaa hyvinkin olla 7–10.
Poliisin mukaan oli vielä eilen epäselvää, miksi ryöstö epäonnistui ja jäi yritykseksi.

Aikaisempaa rikostaustaa

Epäillyillä on aikaisempaa rikostaustaa ja raskaita tuomioita. Miesten rikoshistoriasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Yksi epäillyistä on saanut 9,5 vuoden tuomion Turussa tapahtuneen Suomen Pankin ryöstöstä sekä Liedon arvokuljetusauton ryöstöyrityksestä. Molemmat teot tapahtuivat vuonna 2007, kertoo Turun Sanomat.

Turun hovioikeus lievensi aikanaan tuomiota, koska se piti Liedon arvokuljetusryöstön yritystä vain valmisteluna. Tekijä oli vaatinut tuomion kumoamista oikeudenkäyntivirheen vuoksi, koska katsoi, ettei hänelle annettu käräjäoikeudessa mahdollisuutta esitellä ryöstöyrityksen etenemistä tapahtumapaikalla Liedon S-Marketin pihalla. Syyttäjän mukaan katselmuksella ei ollut merkitystä pääkäsittelyn tai tuomion kannalta.

Toinen vangittavaksi vaadittu epäilty on saanut viiden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeustuomion Loimaalla vuonna 2011 tapahtuneesta ryöstöyrityksestä.

Mies oli mukana joukkiossa, joka odotti raha-auton ja miljoonalastin saapumista pakettiautossa Loimaan Euromarketin pihalla. Raskaasti aseistautuneiden miesten käytössä oli muiden muassa rynnäkkökivääri. Poliisi kuitenkin tarkkaili ryhmää ja otti miehet kiinni ennen ryöstöä.

Myös kolmannella Salon ryöstöyrityksestä epäillyllä miehellä on takanaan tuomioita muiden muassa huumausainerikoksista.

Lue juttu Iltalehdestä

Lue juttu Turun Sanomista


Uutiset
STT
Arkisto