Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Brysselissä ihmiset miettivät, kuinka pääsevät töistä kotiin

Kuva: LEHTIKUVA / AFP / PHILIPPE HUGUEN

Salon Seudun Sanomissa työskennellyt ja lehden kolumnistina toimiva Enni Saikkonen työskentelee tällä hetkellä Brysselissä, Helsingin EU-toimiston aluetoimistossa. Terrori-iskujen tapahtuessa tiistaina hän on oli kotona sairauslomalla.
– Ensimmäisen kerran sain tietää iskuista aamulla herättyäni, kun totesin, etten ole töihinlähtökunnossa ja aloin selata sosiaalista mediaa.
– Iskut yllättivät, mutta ei voi sanoa, ettei olisi ikinä käynyt mielessä, että näin voisi tapahtua. Varsinkin viime syksyn jälkeen, jolloin olin neljä päivää sisällä kämppikseni kanssa, kun Pariisin iskujen jälkeen epäiltiin iskuja suunniteltavan myös Brysseliin, hän sanoo.
Brysselin asukkaita on tänään kehotettu pysymään sisällä ja välttämään julkisilla paikoilla liikkumista, kunnes uutta informaatiota tilanteesta annetaan.
– Minä olen ollut kotona ja pysynkin täällä, mutta työkaverit ja kaverit ovat työpaikoillaan ja miettivät varmasti, milloin ja miten pääsevät kotiin. Kaikki paikallisliikenne on pysähdyksissä, Enni Saikkonen kuvaili puhelimitse Salon Seudun Sanomille tiistaina iltapäivällä.


Uutiset
STT
Arkisto