Ylämenu
Menu

Ei heikkohermoisille

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Salon nykyinen kaupunginvaltuusto tekee vielä ennen ensi kevään kuntavaaleja tärkeän henkilövalinnan. Kaupunginjohtaja Antti Rantakokko on jäämässä eläkkeelle niin, että seuraaja valitaan viimeistään vuoden päästä.
Rantakokko tuli vuoden 2009 alussa johtamaan uutta kymmenen kunnan liitoksella muodostettua kaupunkia, jolla oli takanaan taloudellisesti loistava menneisyys. Uuden Salon ensimmäisen vuoden aikana kaupunki hakeutui ja pääsi äkillisen rakennemuutoksen tukialueeksi.

SALOSSA on aloitettu johtamisjärjestelmän uusiminen. Syynä on lähestyvä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus, joka siirtää suuren osan kaupungin palveluista ja budjetista sote-alueelle.
Sosiaali- ja terveystoimi muodostaa suuren osan apulaiskaupunginjohtajan vastuualueesta. Sote-uudistuksen yhteydessä myös Salon johtovirat laitetaan todennäköisesti uusiksi. Ainakaan nykyisenlaista apulaiskaupunginjohtajan virkaa ei enää tarvita.
Johtamisjärjestelmän yhteydessä puhutaan myös siitä, valitaanko Saloon tulevaisuudessa pormestari. Ainakin Rantakokon seuraajaksi valitaan vielä kaupunginjohtaja. Salon Seudun Sanomien kyselyn perusteella harva salolainen päättäjä kannattaa pormestarimallia.

MINKÄLAINEN seuraavan kaupunginjohtajan pitäisi olla? Saloon tarvitaan uusia yrityksiä ja työpaikkoja, ja elinkeinopolitiikan osuus kaupungin toiminnassa kasvaa, kun sosiaali- ja terveystoimi otetaan pois. Tarvitaanko siis elinkeinoasiamies?
Kaupunki huolehtii tulevaisuudessakin koulutuksesta, liikunnasta, kirjastosta ja kulttuurista. Pitäisikö kaupungin johtoon saada sivistyksen ja kulttuurin puolustaja? Taloustaitajaa tarvitaan joka tapauksessa.

TALOUTTA on onnistuttu tasapainottamaan vuosien mittaan, mutta yleinen tilanne kaupungissa on edelleen heikko. Työttömyys on kova, ja vaikka työpaikkoja syntyy, niitä myös menetetään edelleen. Tämä vaikuttaa muun muassa kaupungin verotuloihin.
Valitaan Rantakokon seuraajaksi millainen mies tai nainen tahansa, hänellä on edessään samat vaikeudet ja mahdollisuudet kuin edeltäjällään. Uuden Salon aikana ilmapiiri on myös muuttunut sellaiseksi, että kaupungin johtoa arvostellaan hyvinkin suorasukaisesti. Sitä tekevät niin kaupunkilaiset kuin poliitikot.
Salon kaupunginjohtajan virka ei sovi heikkohermoiselle.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *Muualla
Arkisto
Blogit sss.fi

 

Mediakortti