Ylämenu
Menu

Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustus seurakunnille

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Turun arkkihiippakunnan seurakunnat ovat saaneet SPR:n Varsinais-Suomen ja Satakunnan piirien Ennakkoluuloton edelläkävijä –tunnustuksen kiitoksena yhteistyöstä ja auttamisen halusta turvapaikanhakijatilanteessa.
– Varsinais-Suomen ja Satakunnan piirit ovat vaikuttuneita siitä, että seurakunnat ovat olleet ennakkoluulottomasti mukana auttamistehtävässä, kukin omanlaisine arvokkaine panoksineen.
– Myös yksilötasolla seurakuntien henkilökunnan ja vapaaehtoisten heittäytyminen tilanteessa on ollut huikeaa. Jokaisella tehdyllä hyvällä työllä on ollut ja on suuri merkitys kokonaistilanteeseen, puhumattakaan tekojen positiivisesta ilmapiirivaikutuksesta, tunnustusta perustellaan.
Tunnustus luovutettiin rasisminvastaisena päivänä järjestettävässä julkistustilaisuudessa Mäntykodin vastaanottoyksikössä maanantaina.

Seurakunnat saivat tunnustuksen turvapaikanhakijatyöstään. – Me olemme pääsemättömissä nasaretilaiskertomuksista. Jeesus ei tunnusta vain lapsen ja naisen tai köyhän ja vammaisen ihmisyyttä. Silmiinpistelevän usein hän tunnistaa kanssaihmiseksi myös toisuskoisen ja kansallisuudeltaan vieraan, tunnusta vastaanottamssa ollut piispa Kaarlo Kalliala muistutti. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

1 vastaus: Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustus seurakunnille

  • Lämmin kiitos ja onnittelut seurakunnille kansalaisillekin esimerkkiä antavasta toiminnasta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *Muualla
Arkisto
Blogit sss.fi

 

Mediakortti