Fitness-alfa yhdistää Raamatun ja hikoilun

0
Fitness-alfan toi Saloon pastori Erkki Kiiski.
Fitness-alfan toi Saloon pastori Erkki Kiiski.
Fitness-alfan toi Saloon pastori Erkki Kiiski. Viime torstaina kurssilaiset kävivät Bodypump-tunnilla.
Fitness-alfan toi Saloon pastori Erkki Kiiski. Viime torstaina kurssilaiset kävivät Bodypump-tunnilla.

– Eipä sitä yleensä tule töissä sanoneeksi, että kävinpä sunnuntaina kirkossa, mutta tästä kurssista olen kyllä puhunut. Tästä on paljon positiivista kerrottavaa, sanoo Hannu Pölönen.

Pölönen on yksi Salon seurakunnan järjestämän Fitness-alfa-kurssin osallistujista. Kurssia käydään yhtenä iltana viikossa kymmenen viikon ajan. Kaava on joka kerta sama: ensin liikutaan, sitten saunotaan, syödään päivällinen, kuunnellaan kristinuskoa käsittelevä alustus ja keskustellaan. Kokonaisuus vie kolme tuntia.

Liikuntalaji ja illan hengellinen teema vaihtuvat joka viikko.

– On hyvä, että seurakunta tulee tällä tavalla arkeen. Tämä on työikäiselle todella hyvä toimintamuoto, sanoo puolisonsa kanssa kurssille osallistuva Päivi Pölönen.

Fitness-alfan toi Saloon pastori Erkki Kiiski. Ensimmäinen kurssi järjestettiin vuosi sitten. Palaute oli hyvää, ja tämän vuoden tammikuussa aloitti toinen ryhmä.

Salon seurakunnan kirkkoherra Timo Hukka kertoo erilaisten toimintamuotojen pohdinnan olevan seurakunnan arkea.

Seurakunta on valinnut yhdeksi painopistealueeksi liikunnan. Liikuttava seurakunta -teeman alle on koottu monenlaista tarjontaa: laskettelumatkoja, vaelluksia, kuntoviikonloppuja.

Hukka pitää kehitystä luontevana. Hänen mielestään moninaiset toimintatavat sopivat seurakunnalle hyvin, koska ihmisetkin ovat erilaisia.

– Pyrimme työtapoihin, joilla on merkitystä ihmisten arjessa, Hukka linjaa.

Lue lisää maanantain Salon Seudun Sanomista