Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Korisliigan päätöskierroksen ottelussa Vilpas-Kouvot on erittäin paljon avoimia asioita

Miesten Korisliigan erittäin tasainen runkosarja saa arvoisensa huipennuksen lauantaina. Yhtaikaisesti käynnistyvissä viidessä ottelussa ratkotaan vielä peräti kahdeksan sijoitusta. Vain ykkösen Katajan ja jumbo-Kobrien tilanne on sinetöity.

Salohallissa pelataan kello 16.35 alkaen yhtäältä runkosarjan loppusijoituksista, toisaalta sitä kautta myös pudotuspelipareista. Vilppaan ja Kouvojen kamppailu on etukäteen niin ympäripyöreä, että spekulaatioita riittänee ottelun hamaan loppuun asti.

– Keskinäinen puolivälieräsarja olisi huikea juttu paitsi näille joukkueille myös meille henkilökohtaisesti. Pääsisipähän perhepiiristä kerrankin edes joku mitalipeleihin, eikä meidän tarvitsisi taas kerran lähteä Mikon kanssa kalaan jo huhtikuun puolivälissä, nauratti Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen lehdistötilaisuuden yleisöä keskiviikkoisen Kouvot–KTP-ottelun jälkeen.

Lehtonen viittasi luonnollisesti lankomieheensä, Vilppaan päävalmentajaan Mikko Tupamäkeen. Lehtosen ja Tupamäen joukkueet kohtaavat lauantaina Korisliigassa jo 20. kerran.

Vilpas ja Kouvot päätyisivät puolivälieräpariksi kahdella tavalla. Jos Vilpas voittaa, pitää myös BC Nokian voittaa kotiottelussaan Helsinki Seagulls. Jos taas Kouvot voittaa, pitää Joensuun Katajan voittaa kotikentällään Kauhajoen Karhu.

Kun ottaa huomioon Katajan suosikkiaseman Karhua vastaan, on puolivälieräparin Kouvot-Vilpas todennäköisyys karkeasti arvioiden 60 prosentin luokkaa. Lopulta pyöreän pallon eri kulmat voivat osoittaa kaikki ennakkoveikkailut taas kerran turhiksi.

Henkilökohtaisissa tilastoissa Vilppaan Ilmari Kalliolla on mahdollisuus nousta koko Korisliigan tarkimmaksi kolmen pisteen heittäjäksi. Siihen vaaditaan tarkempi heittopäivä kuin tilastoa tällä hetkellä johtavalla KTP:n Sefton Barrettilla – sikäli kun loukkaantumisesta kärsinyt Barrett ylipäänsä pelaa Tampereella Pyrintöä vastaan.

Vilpas ja Kouvot kilpailevat enemmän tai vähemmän vakavissaan myös Korisliigan yleisöherruudesta. Kouvot johtaa katsojakeskiarvotilastoa, mutta ero Vilppaaseen on niin pieni, että salolaisilla on tilaisuus nousta vielä tänään ohi. Siihen vaaditaan alennettujen lipunhintojen ottelussa vähintään 1 373 katsojaa.

Löytääkö Vilppaan kapteeni Kauhajoella ajoittain kadonneen heittojyvän?

Löytääkö Vilppaan kapteeni Juho Nenonen Kauhajoella ajoittain kadonneen heittojyvän?

 


Uutiset
STT
Arkisto