Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Lahti Basketball otti toisen finaalikiinnityksensä PeU-Basketin kustannuksella

PeU-Basketin 18-vuotias Jesse Räkköläinen pelasi miehekkään ottelun täydessä Urheilutalossa.

PeU-Basketin 18-vuotias Jesse Räkköläinen pelasi miehekkään ottelun täydessä Urheilutalossa.

 

Lahti Basketball on yhden otteluvoiton päässä koripallon miesten I divisioona B:n finaalipaikasta. Kotijoukkue PeU-Basket joutui taipumaan tappioon myös toisessa välieräottelussa. Loppulukemat Salon Urheilutalolla olivat 68-83

Ottelun kuva oli pitkälti samankaltainen kuin keskiviikon avausottelussa Lahdessa. Lahti eteni jälleen nopeaan tahtiin suurehkoon johtoon (10-26), mutta PeU-Basket nousi vielä pelaamaan tosissaan voitosta. Olkoonkin, että kotijoukkue johti ottelua lopulta vain tasan yhden kerran, tilanteessa 6-5.

Perniöläisjoukkueen pääsy korin alle oli jälleen vaikeaa. Henry Pwonoa puolustettiin kahdella, ajoittain jopa kolmella pelaajalla. Tässä tilanteessa olisi vaadittu onnistumisia kolmen pisteen viivan takaa.

Niitä ei tullut tarpeeksi, kun PeU-Basketin onnistumisprosentti kaukoheitoissa jäi 27:ään. Poikkeus heikohkoon osumaprosenttiin oli Miro Patrakka, joka onnistui viidessä kymmenestä kolmosestaan. Samalla Patrakka nousi joukkueensa parhaaksi pistemieheksi 17 pisteellään.

Kun korin alle ei ollut juuri asiaa, piti kakkosetkin heittää monesti varsin kaukaa. Korilleajot epäonnistuivat järjestään. Plusmerkkisiin asioihin voi kirjata sen, että vastustajaansa keskipituudelta selkeästi lyhyempi PeU-Basket voitti levypallotilaston 49-44.

Jos PeU ei saa välieräsarjasta otteluvoittoja, saavat sen nuoret pelaajat rutkasti kokemusta. Patrakka pelasi 32, Jesse Räkköläinen 28, Olli Kanerva 20 ja Mikael Saarikin lähes 15 minuuttia. Tähän vaikutti osaltaan se, että sekä Antti Rindell että Jussi Savolainen saivat kolme virhettä jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana.

Ottelua seurasi käytännössä täysi Salon Urheilutalo eli 378 katsojaa.

Välieräsarja on katkolla tiistaina Lahdessa. Lappeenrannan NMKY hävisi myös toisen välieränsä Hongalle, ja juuri nyt näyttää vahvasti siltä, että välieriin jäävät PeU-Basket ja Lappeenranta.

Tällöin PeU-Basketille tulisi vielä ainakin kaksi lisäottelua. Paremmin runkosarjassa sijoittunut välierien häviäjäjoukkue kohtaa divari A:n jumbojoukkueen. Sille paikalle vahvistui sunnuntaina Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkue.


Uutiset
STT
Arkisto