Liikennejärjestelyt muuttuvat Tyksin T-sairaalan ympäristössä

0

Liikennejärjestelyt muuttuvat pääsiäisen aikana Tyksin T-sairaalan ympäristössä Turussa.  Syynä on T3-sairaalan rakennustöiden aloitus.
Hämeensillalta Helsinginkadulle etelään, Helsingin suuntaan johtava ramppi suljetaan pitkäperjantai-iltana 25.3. kello 21. Sitä käyttävä liikenne ohjataan Hämeensillan toiselta puolelta Hämeenrampille, jonka kautta voi kääntyä Helsinginkadulle myös vasemmalle, Helsingin suuntaan.
Helsinginkadun Helsinkiin päin vievät kaistat välillä Hämeenramppi–Kalevanramppi suljetaan ja otetaan työmaa-alueeksi pääsiäismaanantain aamuna 28.3. kello 6.  Näiden kaistojen liikenne siirretään Helsinginkadun T-sairaalan puoleisille kaistoille.
Helsinginkadun nopeusrajoitukseksi tulee 50 kilometriä tunnissa ja työmaa-alueen kohdalla 30 kilometriä tunnissa. Nämä järjestelyt valmistuvat maanantai-iltaan kello 21 mennessä.
Rakennustöiden aiheuttamat poikkeusjärjestelyt Helsinginkadulla kestävät vuoden 2017 syksyyn asti. Hämeensillalta Helsinginkadulle tuleva ramppi pidetään suljettuna vuoden 2018 loppuun asti.
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri rakennuttaa Tyksin alueelle uuden T3-sairaalan, joka valmistuessaan korvaa käytöstä pois jäävän U-sairaalan. Sairaala rakennetaan Helsinginkadun ja Helsinkiin johtavan junaradan päälle Tyksin nykyisen pysäköintitalon jatkoksi Kupittaan aseman puolelle.

Havainnekuva Tyksin T3-sairaalasta.