LP Viesti käynnisti välierät lpviestimäisen tyrmäävästi

0

LPViesti Lena Lymareva

 

LP Viesti ei jättänyt mitään sattuman varaan lentopallon naisten Mestaruusliigan ensimmäisessä välieräottelussa. Salolaiset nuijivat Oriveden Ponnistuksen nurin täystyrmäystä hiponeilla 3-0-loppulukemilla.

Täystyrmäys olisi toteutunut, mikäli kotijoukkue olisi onnistunut ratkaisemaan kamppailun nopeammin kuin vasta seitsemännellä ottelupallollaan. Kaksi ensimmäistä erää pistein 25-17 ja 25-12 voittanut LP Viesti oli kolmannessakin matkalla samankaltaisiin lukuihin, mutta ottelun sinetöinti kesti siis 24-17-tilanteesta aina lukuihin 24-23 asti.

LP Viestin ottelun kenties tärkein anti oli Lena Lymarevan onnistuminen. Puolivälieräsarjassa enemmän tai vähemmän epäonnistunut Lymareva hyökkäsi kohtalaisella tehoprosentilla ja syötti peräti kuusi ässää. Kokonaissaldo oli vahvahko 13/+8.

Keskitorjuja Dubravka Rakic oli oma erinomainen itsensä tilastorivillä 16/+13. Rakicin keskitorjujaparina pelasi keskiviikon harjoitusottelussa ja torstain harjoituksissa vakuuttanut Nadezhda Gokhshtein, ja vakuuttava oli myös tehot 10/+8 tuonut välierän peliesitys.

Muista kotijoukkueen pelaajista Pauliina Vilponen summasi luvut 8/+3 ja Noora Kosonen 7/+2. LP Viestin tilanne on vastustajien kannalta melkoisen hurja, sillä joukkue pystyi huilauttamaan Kaisa Jokista ja Ronja Heikkiniemeä koko ottelun ajan.

Joukkueet kohtaavat uudelleen jo sunnuntaina Orivedellä. Loppuotteluihin selviytyy kolmella voitolla.

– Sunnuntain kokoonpano on taas ihan auki – tästä pelistähän meillä oli vaihdossa edellisen pelin kaksi parasta pelaajaa, Heikkiniemi ja Jokinen, totesi LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen Mestaruusliigan tiedotteessa.

OrPo oli ottelussa täysi vastaantulija. Joukkueen tehosaldo jäi miinuksen puolelle, kun LP Viestin luku oli +34. Esimerkiksi kenialaisyleispelaaja Mercy Moim jäi totaalisesti statistiksi tehoillaan 8/-3.