LP Viesti lopetti runkosarjan vierasvoittoon kovimmasta kilpailijasta

0

LP Viestin Noora Kosonen iskee arkistokuvassa HPK:ta vastaan. Kuva ottelusta 25.11.2015.

LP Viesti lopetti lentopallon naisten Mestaruusliigan runkosarjan voitokkaasti. Loppusijoitusten kannalta merkityksetön ottelu HPK:n vieraana päättyi LP Viestin voittoon kotijoukkue HPK ensin mainittuna 1-3 (14-25, 23-25, 25-20, 23-25).

Vaikka sijoituksellista panosta ei siis ollut, lienee LP Viestillä henkinen yliote, mikäli joukkueet pelaisivat vastakkain loppuotteluissa. LP Viesti voitti runkosarjassa joukkueiden väliset ottelut 3-0.

Kaiken kaikkiaankin LP Viesti on hävinnyt kotimaassa vain kahdesti. LP-Vampula ja Oriveden Ponnistus olivat kotisaleissaan parempia. Salohallissa tahti oli Suomen cupin mestaruuden jo voittaneelle LP Viestille totuttua: ei tappion tappiota.

Sunnuntain ottelun salolaiset pelasivat pitkälti kokoonpanolla Lena Lymareva (18 pistettä, plusmiinus +10), Dubravka Rakic (14/+10), Ronja Heikkiniemi (14/+8) , Noora Kosonen (12/+4), Kaisa Jokinen (9/+5) sekä passarina Jenni Hiltunen (7/+4) ja liberona Roosa Koskelo. Voitto irtosi siis siitä huolimatta, että tehohakkuri Pauliina Vilponen katseli pelin suurimmaksi osaksi vaihdossa.

Puolivälierien otteluparit valitaan maanantaina. LP Viesti tekee valinnan runkosarjan seitsemänneksi ja kahdeksanneksi sijoittuneen kesken. Kovin suuri meedio ei tarvitse olla povatessaan salolaisten valinnan kohdistuvan niin nykyvireensä kuin matkustusetäisyyden puolesta sopivampaan LP-Vampulaan. Toinen vaihtoehto on loppukaudesta otteitaan selkeästi parantanut LiigaPloki.

Puolivälierät aloitetaan keskiviikkona. LP Viesti kohtaa vielä siis nimeämättömän vastustajan kello 18.30 alkaen Salohallissa. Jokaisessa pudotuspelivaiheessa selviää voittajaksi kolmella otteluvoitolla.

Korjattu kello 20.59 LP Viestin toisen tappion tuottajaksi Oriveden Ponnistus HPK:n sijaan.