LP Viesti nollasi hyvin taistelleen LP-Vampulan

0
Punapaitaisten viestiläisten Lena Lymarevan ja Jenni Hiltusen sekä Vampulan Essi Helmisen (vas.) ja Laura Iltasen ilmeistä näki, kuinka tämä piste päättyi.
Punapaitaisten viestiläisten Lena Lymarevan ja Jenni Hiltusen sekä Vampulan Essi Helmisen (vas.) ja Laura Iltasen ilmeistä näki, kuinka tämä piste päättyi.
Punapaitaisten viestiläisten Lena Lymarevan ja Jenni Hiltusen sekä Vampulan Essi Helmisen (vas.) ja Laura Iltasen ilmeistä näki, kuinka tämä piste päättyi.

LP Viestin ja LP-Vampulan 1. puolivälieräottelu lentopallon naisten Mestaruusliigassa oli huomattavasti tasaisempi kuin ennakkoasetelmat antoivat olettaa. Siitä huolimatta LP Viesti vei Salohallin ensimmäisen kohtaamisen suoraan erin 3-0 (25-18, 26-24, 26-24).

Vuoden 2016 puolella melko heikosti pelannut LP-Vampula haastoi kotijoukkueen tosissaan taisteluun sekä toisen että kolmannen erän voitosta. Toisessa erässä ratkaisijaksi nousi kaksi tärkeää pistettä tehnyt Dubravka Rakic, ja kolmannessa erässäkään LP Viesti ei lopulta päästänyt Vampulaa kuin rinnalle.

Rakic (10/+5) ja Pauliina Vilponen (14/+11) olivat lopulta ne pelaajat, jotka tekivät riittävän eron hyökkäyspäässä. Lena Lymareva (14/+3) hapuili ajoittain, mutta teki muutaman tärkeän pisteen kolmannen erän lopussa.

Muista LP Viestin pelaajista Kaisa Jokinen teki tehot 8/+6 ja Ronja Heikkiniemi 5/+2. Tavanomaisista avausseitsikon pelaajista Noora Kosonen vietti ottelun pitkälti vaihtopenkillä.

– Vampula hyökkäsi tosi rohkeasti, ja jouduimme tekemään paljon töitä, summasi LP Viestin yleispelaaja Outi Immonen.

Viestin hyökkäysprosentti oli varsin hyvä, 48.

– Odotusten mukainen peli, tiukkaa taistelua. Olimme tehottomia jatkopallopelaamisessa lähes koko pelin ajan, mutta saimme hyökättyä hyvin vastaanotoista. Torjuntapelin on oltava parempaa – esimerkiksi Rakic ei saanut yhtään torjuntaa, mietti LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

Myös Vampulalla prosentti nousi yli 40:n, mitä voi Salohallissa pitää aina onnistuneena suorituksena. Onnistuja oli etenkin Binetou Sow (18/+10). Elli-Noora Hiltunen oli toinen kova pisteidentekijä saldolla 14/+3.

– Sowin pysäyttäminen oli meille hankalaa alussa, ja toki vähän lopussakin, Immonen hymähti.

Entinen viestiläinen Essi Helminen jäi tehoissa pakkaselle (7/-2), kun taas Laura Iltanen summasi 5/+2. Vampula hyökkäsi lähes täysin laidasta, sillä esimerkiksi Alexis Mathews (6/+6) hyökkäsi vain kolmesti ja otti kolme torjuntapistettä.

– Toisen erän lopussa (20-16-johtotilanne) pelasimme vähän kuten nuori joukkue pelaa: ei oikein uskallettu voittaa. Taistelimme kuitenkin hyvin. Vielä rohkeampi pitää olla, kiitteli LP-Vampulan päävalmentaja Aigor Kaibald.

Puolivälierien toinen osaottelu pelataan lauantaina kello 13 Loimaan liikuntahallilla. Kolmas ottelu on ohjelmassa sunnuntaina kello 19 Salohallissa.