Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Poliisi valvoo valoristeyksiä ensi viikolla

 

Poliisi sakottaa Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella vuosittain useita satoja ajoneuvon kuljettajia, jotka ajavat päin punaista.

Lounais-Suomen poliisi valvoo ensi viikolla muun muassa kuljettajien liikennevalokäyttäytymistä.

Poliisi sakottaa tiedotteensa mukaan Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella vuosittain useita satoja ajoneuvon kuljettajia, jotka eivät noudata punaista liikennevaloa.

Poliisi antaa autoilijalle kolme vinkkiä:

 1. Kirkkaassa auringonvalossa liikennevalojen palaminen on vaikeammin havaittavissa kuin pilvisellä säällä, joten risteyksissä pitää noudattaa myös sen takia erityistä varovaisuutta.
 2. Tienpinnan öinen jäätyminen vaikeuttaa myös risteysajoa, joten ennakoiva ajo on enemmän kuin paikallaan.
 3. Kannattaa myös muistaa, että keltainen liikennevalo velvoittaa pysähtymään ennen liikennevalojen pääopastinta, ellei ajoneuvo ole ehtinyt niin pitkälle, ettei sitä voida vaaratta pysäyttää.

11 vastausta: Poliisi valvoo valoristeyksiä ensi viikolla

 • Ei olisi mitenkää paha vaikka hieman seurattaisiin valojenkin käyttöä ! Ajovalojen käytöstä olemassa selvät säädökset !

 • Keijo kirjoittaa asiaa.
  Poliisi voisi antaa vinkkiä myös valoista: harmaan tahi kuranharmaan auton havaitseminen harmaalla maantiellä helpottuu olennaisesti kun ajovalot ovat päällä – päivänvalossakin.

  Vilkkukin tuntuu olevan monessa salolaisessa autossa lisävaruste. Katselkaapas varta vasten kaistanvaihtajia jotka tulevat Saloon Halikon suunnalta- ryhmitytään ennen kiertoliittymää ja kaistanvaihto tehdään pääsääntöisesti ilman vilkkua. Tämä vielä ylinopeudella – 40 ajava ohitetaan jopa ammattiautoilijoiden toimesta.

 • Valvokaa samalla myös vilkun käyttöä. Ajoin erään mersun takana neljässä eri ristyksessä joista kaksi oli valoristeyksiä. Yhdessäkään tämä mersun kuski ei käyttänyt vilkkua, ennen kun hän vaihtoi kaistaa jonne hän kääntyi.Minulla on mersu, ei minun tarvitse näytellä, sakon paikka.

 • Kyllä liikenteen valvonnan pitäisi tehdä jonkun muun kuin poliisin. Siihen ei tarvita poliisin koulutusta.

  • Ei salolaisessa pysäköinnissä mitään erityistä villiä ole. Olen Espoosta Saloon muuttanut jo vuosia sitten ja nautin siitä, että täällä löytää erinomaisesti pysäköintipaikan ja lisäksi ilmaisen.

   Et taida olla käynyt Turussa ja kokeillut, millaista ja minkähintaista on siellä pysäköinti ja löydätkö vapaita paikkoja muualta yleensä kuin pysäköintitaloista, ilmaisia et löydä mistään!
   Pääkaupunkiseudusta ei voi puhua edes samana päivänä ja mitkä ovatkaan siellä kustannukset ja lappuliisoja ahkerina ja kustannuksia tulee helposti.

   Salon oma mahdollinen pysäköinninvalvonta on moneen kertaan vuosien varrella selvitetty ja aina päädytty samaan lopputulokseen. Se ei kannata eikä hyödytä. Salolaisilla näyttää olevan vain sellainen perusongelma, että kauppoihin tai torillekin mentäessä aina pitäisi voida pysäköidä lähes kauppapaikan oven eteen tai sitten torin äärelle. Siellä tosin muulloin kuin vilkkaimpana toriaikana paikkoja löytyy ja vaihtoehtoja on Salon joen siltojen molemmilla puolilla.

   Nautitaan hyvät salolaiset yhdessä tästä hienosta pysäköintimahdollisuudesta eikä aina purnata. Oman hieneon lisänsä asiaan tuo vielä aseman pysäköintipaikat ja Plazan sekä Anttilan paikat, joten eipä ole ongelmia näissä asioissa Salossa.

 • Mikäköhän taho siitä liikennettä sitten valvoo, ellei poliisi?
  Poliisi saisi myös valvoa salolaista pysäköitiä, sehän on aivan villiä, miksi kaupungilla ei ole edes paria pysäköinninvalvojaa, tienaisivat varmasti palkkansa.

 • Ei tarvita järin suuria tietämyksiä, mikä liikenteessä mättää. Seurantaa ei ole ollenkaan ja opastusta. Esimerkiksi henkilöllä on ollut kortti 30 vuotta. Viimeksi autoa ajanut 25 vuotta sitten. Liikennemerkit uudistunut, ei halua opiskeluun.
  Liikenteenvalvonta pitää eriyttää kokonaan poliisista. Poliisin tehtävä on tutkia rikoksia+väkivaltaa ym.
  Siis pitää eriyttää, poliisivoimia voidaan tästä syystä pienentää sekä kalustoa. Liikenteenvalvojat antavat sakkoja sekä opastavat autoilijoita. Jos kolme huomautettavaa vuodessa autokouluun teoriakokeisiin.

 • Olli.

  Siksi, kun aloitteemme ei mennyt läpi valtuustossa.
  Salon poliisi on viimeiset kymmenet vuodet halunnut Parkki-Pirkkoja, mutta yrittäjät vastustavat.

  • Eivät parkkipirkot toisi mitään hyötyä Salon kokoisen kaupungin pysäköintitilanteeseen. Menkääpä tutustumaan Lohjalle samaa kokoluokkaa olevaan kaupungin keskusta-alueelle, niin voitte helposti todeta, miten ison ongelman siellä parkkipirkot saavat aikaiseksi. Pysäköintirajoituksia on paikat täynnä ja lapun saat ihan noin vaan huolimattomuuttasi.
   Samoin on koko Pääkaupunkiseudun alueella, niin että tätäkö haluaisimme.

   Parkkipirkot eivät ole ilmaisia ja paljon pitää ”laputtaa” ennen kuin kustannukset kertyvät. Lisäksi olisi mielenkiintoista nähdä, mitä parkkipirkkojen tultua sitten suu pantaisiin? Aika pian olisivat nämä kommenttipalstat ja yleisöosastot täynnä karmeita parkkipirkko-uutisia.

   Ymmärrettävästi poliisi haluaisi siirtää heiltä yleisön turhaan vaatiman pysäköinnin valvonnan kunnalliseksi. Sen jälkeen ongelmat ja valitukset kohdistuisivat kaupunkiin.

   Kannattaa myös huomioida, että Salossa on kaavoituksella hienosti varattu pysäköintipaikkoja sinne, missä on tarvetta ja alueittain riittävässä määrin, joten ollaanpa kerrankin jostakin tyytyväisiä.

   • Myös parkkikiekkojen käyttöa valvotaan Lohjalla toisin kuin Salossa. Jos et vielä ehtinyt huomata…

    Vastaavalla etäisyydellä kuin Salossa Farmoksen tontti on keskustasta, löytyy myös Lohjalta ilmaisia parkkipaikkoja. Ihan mukavasti siellä on parkkipaikkoja ollut tänäkin talvena, vaikka lumikasojakin oli.

    Yrittäjän edun luulisi olevan että auto liikkeen kulmalla vaihtuu tai että parkkipaikka vapautuu asiakkaan jälkeen.

    On ihan oma moka jos saa parkkisakot Lohjalla.
    Salossa sellaisena päivänä kannattaisi jo lototakin – en ole kertaakaan kuullut että joku olisi saanut Salossa parkkisakot. Onko heitä?

 • Kuten keskustelut osoittavat, liikennevalokäyttäytyminen saa olla mitä hyvänsä, kunhan punaisia päin ajettuaan saa autonsa parkkiin asiointipaikkansa oven eteen? Hyvinhän liikenteessä pärjää, kun ei piittaa muista liikkujista (ovat vain jaloissa,tumpelot)


Uutiset
STT
Arkisto