Salon Steissillä juhlittiin kolmea vilkasta ja äänekästä vuotta

0
Tanssiryhmä Hangon Tytöt asetti alkutahdit Salon nuorten talon Steissin kolmivuotissynttäreissä. Steissillä oli jo alkuillasta kolmattasataa salolaisnuorta mukana juhlissa.
Tanssiryhmä Hangon Tytöt asetti alkutahdit Salon nuorten talon Steissin kolmivuotissynttäreissä. Steissillä oli jo alkuillasta kolmattasataa salolaisnuorta mukana juhlissa.
Tanssiryhmä Hangon Tytöt asetti alkutahdit Salon nuorten talon Steissin kolmivuotissynttäreissä. Steissillä oli jo alkuillasta kolmattasataa salolaisnuorta mukana juhlissa.

Steissillä juhlittiin perjantaina aiheesta. Salon nuorten keskus Steissi on toiminut aseman vieressä jo kolme vuotta. Salon nuorisopalveluiden esimies Johanna Paanasen laskelmien mukaan kävijämäärä on päivittäin ollut noin 120, perjantaisin enemmän. Se tekee äkkisältään laskettuna ainakin 24 000 käyntiä kolmen vuoden aikana.

– Steissin tavoite on olla kaikkien salolaisnuorten oma paikka, jonne jokainen tuntee olevansa tervetullut. Toivottavasti Steissi ei ole ikinä valmis, vaan elää aina tarpeen ja tilanteen mukaan, Salon nuorisopomo Paananen sanoo.

Juhliin saapunut tyttötrio Jonna Eskolin, Peppi Nivala ja Anni Halkilahti kehuivat Steissin tunnelmaa ja pitivät sitä hyvänä, keskeisenä paikkana nähdä kavereita. Kavereiden näkeminen onkin Steississä parasta. Lisäbonuksena Steissillä on paljon tekemisen mahdollisuuksia ja pelejä, joita ohjaajat muistavat silloin tällöin mainostaa.

Parannusehdotuskin löytyy: – Tänne tarvitaan lisää sohvia! Istumapaikat loppuvat usein perjantaisin, tytöt sanovat.

Steissille on vetänyt eniten väkeä, noin 650 nuorta, etenkin Duudsonit ja Negative, jonka viimeinen keikka oli Steissin avajaisissa. Keikkoja Steissillä järjestetään muutamia kertoja vuodessa diskojen ja erilaisten teematapahtumien lisäksi. Esimerkiksi helmikuussa Steissillä pidettiin Usmu, eli oma Uuden Salon Musiikki -katselmus.
Perjantaisissa 3-vuotisjuhlissa esiintyivät Hangon tytöt, improteatteri Kolina ja taikuri Aaro Sorva. Lisäksi tanssia oli opettamassa Samuli Lindgren.
Lue lisää 12.3.2016 lehdestä