Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Saloon valitaan uusi kaupunginjohtaja ennen ensi kevään kuntavaaleja

Salon kaupunginjohtaja Antti Rantakokko valtuuston kokouksessa vuonna 2013.

Saloon valitaan uusi kaupunginjohtaja ennen ensi huhtikuun kuntavaaleja.

Kaupunginjohtaja Antti Rantakokko on sanonut jatkavansa virassa seuraavalle valtuustokaudelle. Hän täsmentää suunnitelmiaan Salon Seudun Sanomille niin, että uusi kaupunginjohtaja valitaan tämän vaalikauden aikana. Se tarkoittaa, että valinta tehdään vielä ennen vaaleja.

Saloa vuoden 2009 kuntaliitoksesta lähtien johtanut Rantakokko täyttää 65 vuotta kesällä 2017.

Enemmistö Salon kaupungin päättäjistä haluaa kaupunkiin tulevaisuudessakin kaupunginjohtajan. Pormestarimallin kannattajat jäävät selvään vähemmistöön. Salon Seudun Sanomat kysyi kaupunginvaltuuston jäseniltä ja varavaltuutetuilta, kannattavatko he kaupunginjohtajan vai pormestarin valintaa.

Lue lisää maanantain Salon Seudun Sanomista.

 

5 vastausta: Saloon valitaan uusi kaupunginjohtaja ennen ensi kevään kuntavaaleja

 • Jos Salossa saisi käyttää järkeä päätöksissä mutta ei! Sössitään tämäkin asia.

 • Nimimerkin takaa Päättäjiin pettyneeltä kyselen ihan uteliaisuuttani, koska olen utelias ihminen.

  1. Miten mielestäsi tämä asia on sössitty?
  Sitä kun ei ole vielä missään käsitelty.

  2. Millaisen järkevän päätöksen Päättäjiin pettynyt tekisi?

  Noin yleisesti voin sanoa, että jos on pettynyt nykyisiin päättäjiin, niin kannattaa ruveta itse ehdolle.

  Juuri nyt on se aika, kun kaikki puolueet kosiskelevat uusia ehdokkaita. Heitä on todella vaikea saada, koska palkaksi saa pelkkää nimetöntä haukkumista ja vatsahaavan.

  • Asiallinen vastakysymys Tapiolta. Nurkista ja puskista on ikävä epäselviä huudella.

 • Tapio, Päättäjiin pettynyt sanoo ”sössitään”, ei ”sössitiin”, eli ei väitä vaan epäilee että tämäkin asia tullaan sössimään tulevaisuudessa. Ja mitä tulee itse aiheeseen niin toivon todella että uutta henkilöä palkatessa otetaan kunnolla huomioon tuleva sote-uudistus, jonka myötä kaupunginjohtajan toimenkuva ja vastuut tod näk puolittuvat. Eli palkataan tulevan toimenkuvan mukaan ihminen tulevan toimenkuvan palkalla. Tai sitten palkataan aluksi vain määräaikaiseksi ja vuoden parin jälkeen palkataan uusi oikealla palkalla. Pelkään vain että tästä tulee puolueiden voimain mittelö ja palkataan omaa puoluekantaa edustava ja läpsästään rehvakas palkka jotta saadaan ”pätevä” kun edelliselläkin oli kova palkka. Jos kaupunginjohtajan palkka on samaa luokkaa kuin ministerin niin jotain vikaa on. Vastuut on kuitenkin kertaluokkaa pienemmät.

  • Hienoa, että nyt tiedetään, millä aikataululla tulee edetä uuden kaupunginjohtajan haussa. Nyt jos koskaan tarvitaan uutta puhtia ja näkemystä kaupungin johtoon. Tämä Nokian ja Microsoftin jälkeinen rumba ja jatkuva säästöjen esille tuonti ilman kunnon vaikutusten arviointia johtaa lopulta väärään lopputulokseen. Sama ongelma on valtionhallinnossakin, kun ns. juustohöyläperiaatteella koetetaan budjettia tasapainottaa. Ongelmia on luonnollisesti, että niin Salossa kuin valtakunnan politiikassakin eri poliittisten ryhmien ei ole helppoa löytää oikea, yhdessä noudatettavaa linjaa.

   Kuitenkin nyt tarvitaan aika erilainen näkemys ja kokemus uudelta kaupunginjohtajalta kuin kuntien yhdistymisvaiheessa. Sote-uudistus vie puolet budjetista, mutta edelleen tarvitaan hyvä, uusia näkemyksiä omaava ja yhteistyökykyinen kaupunginjohtaja.

   Organisaation ns. jatkuva uudistus sekoittaminen) tulisi nyt rauhoittaa ja katsoa saadut raportit ja niiden edellyttämät toimenpiteet, kuten valtuusto yksimielisesti edellytti. Kesäkuulla sitten on oikea aika valtuustonkin tehdä päätöksiä ehdotusten mukaan, joihin pitäisi jo kuulua uuden johtajan toimintaympäristön, tarpeiden ja tavoitteiden asetteleminen.

   Kun noista on päätetty ja hahmotelmat, miten soten jälkeen eletään, niin eiköhän tuo kaupunginjohtajakysymyskin ala selvitä, kunhan nyt eri puolueet pysyvät ”nahoissaan” eikä ensimmäiseksi aleta miettimään. mikä meille on parasta, vaan mikä Salolle on parasta.

   Kevään mittaan alkanee näkyä myös, mitä uudet ja laajentuvat yritykset ja yritysmaailma yleensäkin alkaa toipua lamasta ja miten työttömyyskin saadaan vähitellen vähenemään.

   Jäitä hattuun ja raportteja silmäilemään. Eteenpäin ajetaan yleensäkin kokemus kantapäissä ja toisaalta uutta tavoitellen. Kyllä tästä Salostakin vielä hyvä saadaan, vaikka aikaa ottaisikin.


Uutiset
STT
Arkisto