Salosta tulee seuraavaksi puhdistavia ja parantavia led-valoja

0
Mika Nummenpalo on Led Tailor Innova7ionin teknologiajohtaja.

Mika Nummenpalo johtaa Led Tailor Innova7ion Oy:tä.

Salo vahvistaa asemaansa Suomen led-osaamiskeskittymänä. Tuorein tulokas on Led Tailor Innova7ion Oy, jota johtaa Easy LED Oy:n perustajana tunnettu Mika Nummenpalo.
Led Tailor Innova7ion aikoo jättää suosiolla väliin tavallisten kotitalousledien suunnittelun ja valmistuksen, koska valkoisen valon markkinat ovat Nummenpalon mukaan ylikuumentuneet. Sen sijaan yritys etsii uusia mahdollisuuksia ultraviolettiledeistä.
Ultraviolettiledeillä on Mika Nummenpalon mukaan valtavat mahdollisuudet muun muassa terveydenhuollossa ja elintarviketeollisuudessa. Tietynlaisella valolla voidaan esimerkiksi tuhota bakteereja ja puhdistaa pintoja. Ultraviolettiledillä on tulevaisuudessa mahdollista myös nopeuttaa haavojen paranemista ja hoitaa ihosairauksia.
Led Tailor on jo valmistanut puhdistuslaitteita, joilla voi puhdistaa muutamassa kymmenessä sekunnissa esimerkiksi kännykän, läppärin ja avainten kaltaisia mukana kuljetettavia laitteita. Puhdistusmenetelmälle on haettu patenttia, ja laitteen laboratoriokokeet alkavat pian. Toiveissa on saada valmiita laitteita myyntiin syksyllä.
Led Tailor Innova7ion työllistää tällä hetkellä 15 henkilöä. Työntekijöiden määrä nousee suunnitelmien mukaan tänä vuonna noin 35:een. Yritys aikoo perustaa myös sivukonttorit Ruotsiin ja Saksaan.