Ylämenu
Menu
Uutiskirje

SSS muuttuu tabloidiin

Ensimmäistä tabloidia tehtiin maanantaina illalla kovaa vauhtia. Päätteen ääressä Ari Määttänen. Vasemmalta Helka Pyykkönen, Ville Pohjonen, Olli Mäntylä, Janne Suovuori, Veli-Pekka Ekström, Jukka Ruissalo ja Mika Hiisivirta.

Salon Seudun Sanomien sivukoko muuttuu tiistaina 29.3. isosta broadsheet-formaatista pienempään tabloidiin.

SSS:n päätoimittaja Ville Pohjonen pitää formaattimuutosta nuorennusleikkauksena, jonka tarkoitus on palvella lukijoita entistä paremmin, tehdä helppolukuisempaa ja samalla entistä parempaa lehteä.

Lehden linja ei sinänsä tule muuttumaan.

– Uusi formaatti antaa mahdollisuuden nostaa paikallisia uutisia ja puheenaiheita entistä vahvemmin esille, toteaa Pohjonen.

Uuden lehden ulkoasusuunnittelijana toiminut Markus Frey Kubo Oy:stä pitää tabloidia näyttävämpänä ja ilmaisultaan voimakkaampana.

– Tabloid on napakampi ja kätevämpi. Ympäröivä maailma on jo tabloid eli varsin pieni ympäristö, mistä uutiset luetaan. Broadsheet on mielettömän kokoinen.

Frey on tyytyväinen Salon Seudun Sanomien tabloid-uudistuksen aikataulussa etenemiseen. Kun ulkoasusuunnittelu käynnistyi syksyllä, marraskuussa ulkoasu oli jo hahmottunut.

– Sen jälkeen haettiin joulu- ja tammikuun ajan etusivuaukeamaa, joka on navigaatio lehden sisältöön. Testipainatuksia tehtiin, ja nyt keväällä painettiin varsinainen mallilehti, jonka asiakkaatkin pääsivät näkemään.

3 vastausta: SSS muuttuu tabloidiin

  • Vai menee hallitus tabloidikokoon. No eipä tule suurta vahinkoa, mahtuisivat tämän hallituksen toimet vaikka lentolehtiseen ;-}

  • Ensivaikutelma tabloidsalkkarista: Ei järisyttävän upea, mutta ei mahdotonkaan. Pienellä viilauksella saattaa tulla ihan kelpo lehti.

    Kuvia ja otsikoita ei pitäisi kuitenkaan taittaa sivun taitoksen yli. Kun sivut eivät kuitenkaan kohtaa ihan täydellisesti nidottaessa kuvat ja otsikot katkeaa. Juttu toki saa jatkua molemmille sivuille.

    Ja mielestäni mainoslehtiset tilatun lehden välissä eivät kuulu asiaan. Jos mainostaja haluaa mainostaa, tehköön sen lehden sivuilla tai kokonaan erillisessä lähetyksessä. Olen tilannut sanomalehden, en mainoslehtisiä!

  • Tabloid sopii digiversiona paremmin näyttöön, kunhan kuvia, otsikoita yms. ei taiteta sivun taitoksen yli. Jos näin tehdään, niin lukeminen vaikeutuu.


Uutiset
STT
Arkisto