Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Suomalaisen sisäpalloilun pääkaupunki

Vilpas on noussut tällä kaudella Korisliigan yleisötilaston kärkijoukkueeksi.

Vilpas on noussut tällä kaudella Korisliigan yleisötilaston kärkijoukkueeksi.

Mistä Salo on tunnettu?

Pitkällä aikavälillä Nokiasta, sen noususta ja sen tuhon aiheuttamasta suurtyöttömyydestä. Salo mielletään muualla Suomessa kurjistuvan maan pääkaupunkina. Autioituvana haamukaupunkina, joka on todellisuudessa kaikkea muuta.

Lyhyellä aikavälillä Salosta tulee mieleen esimerkiksi Kivihovin Hollywood-ryöstö sekä uusi mystinen älypuhelinvalmistaja, josta kukaan ei tunnu tietävän mitään varmaa – arviot liikkuvat kaiken parantavan messiaan ja kaikkia huiputtavan ”kännykkäauervaaran” välillä.

Mistä Salo sitten pitäisi tuntea?

Esimerkiksi siitä, että kaiken ylikorostetun kurjuuden keskellä reilun 50 000 asukkaan Salosta on tullut suomalaisen sisäpalloilun pääkaupunki.

Salosta löytyy 2010-luvun Suomen paras naisten palloilujoukkue LP Viesti sekä tällä kaudella Suomen suosituimmaksi koripallojoukkueeksi noussut Vilpas, jotka pelaavat kotiottelunsa Suomen parhaassa palloiluhallissa.

Nämä joukkueet pelaavat kaiken lisäksi kahta globaalia lajia, jotka ovat 2010-luvulla nousseet suomalaisen huippu-urheilun eturiviin niin menestyksensä kuin toimintatapojensa ansiosta.

LP Viestin ja Vilppaan saama valtakunnallinen ja positiivinen mediajulkisuus parantaa Salon ryvettynyttä imagoa. Nämä kaksi seuraa toimivat osin tiedostamattaan todistajina muulle Suomelle siitä, että kuolemaan tuomittu Salo hengittää edelleen omilla keuhkoillaan.

Joukkueiden saama valtakunnallinen ruutuaika lasketaan vuositasolla kymmenissä tunneissa. Tänään Ylen kamerat ovat Salohallissa Vilppaan ottelussa ja huomenna Orivedellä LP Viestin ottelussa. Kumpikin ottelu kerää kuusinumeroisen määrän suomalaisia television ääreen – vastaava mainoskampanja maksaisi kaupungille kuusinumeroisen summan euroja.

Mutta ennen kaikkea LP Viesti ja Vilpas ovat tarjonneet ja tarjoavat isolle joukolle salolaisia mahdollisuuden kuulua samaan hyvähenkiseen yhteisöön ja aiheen olla yhdessä ylpeä omasta kotikaupungistaan.

Esimerkiksi lauantaina Salohalliin saapuu kolmatta tuhatta kaupunkilaista seuraamaan omiensa otteita. Määrä on asukaslukuun ja lajien suosioon suhteutettuna poikkeuksellinen koko Suomessa.

Seuraavien viikkojen aikana nämä joukkueet saattavat tarjota salolaisille jotain täysin unohtumatonta. Jotain sellaista, jota joku saattaa 2020-luvulla kutsua useaan kertaan kuolemantuomitun kaupungin uuden nousun lähtölaukaukseksi.


Uutiset
STT
Arkisto