Vilpas nuiji Kouvot totaalisesti – joukkueet kohtaavat perjantaista lähtien puolivälierissä

0

vilpas

Salon Vilpas on toden totta valmis miesten Korisliigan pudotuspeleihin. Vilpas päihitti Kouvot runkosarjan päätösottelussa Salohallissa pistein 99-76 (38-37).

Ottelusta muodostui samalla puolivälierien kenraaliharjoitus, sillä joukkueet kohtaavat myös pudotuspelien ensimmäisessä vaiheessa. Puolivälierät alkavat perjantaina 1. huhtikuuta Kouvolan Mansikka-ahon urheiluhallilla, ja toinen osaottelu pelataan sunnuntaina Salohallissa.

Muut puolivälieräparit ovat Joensuun Kataja-BC Nokia, Kauhajoen Karhu-Helsinki Seagulls sekä Tampereen Pyrintö-Bisons Loimaa.

Tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen Vilpas pisti kaasun pohjaan. Hyökkäyspeli rullasi iloisesti, ja onnistumisia tuli aivan kaikille kotijoukkueen yhdeksälle pelaajalle.

Vilppaan Doug Wigginsin (kuvassa) pysäyttäminen tulee olemaan yksi puolivälieräsarjan avainasioista. Lauantaina Kouvot ei siinä tehtävässä onnistunut. Wiggins kirjautti niin sanotun tupla-tuplan kymmenellä pisteellä ja kymmenellä koriin johtaneella syötöllä.

Tarjoilusta nautti etenkin Sherman Gay. Vasta loppukaudesta Vilppaaseen liittynyt Gay on osoittautumassa melkoiseksi käänteentekijäksi. 25 pistettä ja yhdeksän levypalloa syntyivät kerrassaan vakuuttavan esityksen jälkeen.

– Sherman on tuonut meille selkeästi paljon aiempaa isomman uhan korin alle. Hän on erinomainen viimeistelijä. Lisäksi vastustajien puolustaminen on tietyiltä osin vaikeutunut verrattuna aiempaan sentteriimme Cavell Johnsoniin, jonka hyvät ominaisuudet pelaajana poikkesivat Gayn vastaavista, mietti Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki.

Vilppaan yhdysvaltalaisnelikon hyvät otteet ovat jo enemmän sääntö kuin poikkeus. Erityisen rohkaisevaa oli se, ettei kotimainen osasto jäänyt suoritustasossa pekkoja pahemmiksi.

Jo ensimmäisellä neljänneksellä kolme virhettä ottanut kapteeni Juho Nenonen jätti muistijäljeksi kaikkea muuta kuin virheet – ensisijaisesti 20 pistettä. Kaikki viisi kolmen pisteen heittoa onnistuivat, osa niistä kaukaa kolmen pisteen kaaren takaa.

Tarkalla päällä oli myös Okko Järvi. Kuudesta kolmosesta neljä sukkaan, ja sitä kautta kauden toiseksi korkein pistemäärä 17.

Kouvot pelasi ilman parasta pistemiestään D.J. Richardsonia. Hänen tuuraajansa, viime kauden lopun Vilppaassa pelannut Malik Story nousi joukkueensa parhaaksi pistemieheksi 14 merkinnällä. Samaan lukemaan ylsi Alexander Madsen.

Ottelun ilmoitettu yleisömäärä 1 388 nosti Vilppaan Korisliigan runkosarjan katsojakeskiarvotilaston ykköspaikalle.