Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Vilpas rullaili Kobra-voittoon ilman minkäänlaisia ongelmia

Vilpas otti vuorenvarman kotivoiton Kobria vastaan pelatussa ottelussa, jossa salolaisilla ei ollut minkäänlaista hätää missään vaiheessa. Loppulukemat kirjattiin 93-74 (51-32), mikä merkitsi samalla Vilppaan korisliigapaikan varmistumista myös ensi kaudeksi.

Vilpas hyödynsi alusta asti erittäin hyvin sekä Kobrien sentterin Damen Bell-Holterin puuttumisen että vierailijoiden laiskan puolustusasenteen. Vielä ensimmäisen neljänneksen (29-22) Kobrat sinnitteli jollakin tavoin mukana kaukoheittopelillä, jolla ei ollut menestyksekästä tulevaisuutta enää toiselle neljännekselle.

Sen aikana Kobrat pelasi yli kuusi minuuttia ilman pisteitä, eikä toiselle puoliajalle jäänyt enää suurta panosta. Sen ainoan, Vilppaan sarjapaikan varmistamiseen tarvitun 16 pisteen eron kotijoukkue onnistui tekemään, vaikka Kobrat kiri  kolmannen neljänneksen jälkeen seitsemän pisteen päähän.

Vilppaan voittoresepti oli erittäin yksinkertainen. Pallo saatiin hyökkäyspäässä vastustajan löysän puolustuksen avulla yleensä jo yhdellä syötöllä vapaaseen heittopaikkaan, jotka joukkue myös hyödynsi etenkin ensimmäisen vartin aikana loistavilla prosenteilla.

Vilpas linkosikin ottelussa lähes yhtä paljon kolmen kuin kahden pisteen heittoja. Kolmoset osuivat mukavahkolla 43 prosentin ja kahden pisteen heitot erinomaisella 69 prosentin tarkkuudella. Kakkosten prosentteja nosti se, että ”heitot” olivat monessa tapauksessa helppoja donkkeja tai lay-upeja.

Päävalmentaja Mikko Tupamäki peluutti kotijoukkuetta tasaisesti – kukaan ei rasittunut liiaksi ensi viikon keskiviikkona ja perjantaina odottavia otteluita varten. Vain Sherman Gay pelasi yli puoli tuntia, ja hänkin vain niukasti yli tuon rajan. Doug Wiggins, Juho Nenonen, Alex Vaenerberg, Austin Dufault ja Gay tekivät kaikki vähintään kymmenen pistettä, ja jokainen Vilppaalta kentällä käynyt pelaaja onnistui vähintään kahdessa pelitilanneheitossa.

Paljon kertoo se, että vaihtopenkiltä tulleet pelaajat tekivät Vilppaalle yhteensä 36, Kobrien penkkimiehet kaksi pistettä. Ensimmäisellä neljänneksellä tehtiin todennäköisesti ainakin tämän kauden korisliigahistoriaa, kun neljä Kobraa kellotti täydet kymmenen peliminuuttia, ja suomalaiset pelasivat tuossa ajassa yhteensä kymmenen minuuttia.

Vilppaan Doug Wiggins jakeli kahdeksan koriin johtanutta syöttöä muun muassa Tuomas Viertolan vartioinnista huolimatta.

Vilppaan Doug Wiggins jakeli kahdeksan koriin johtanutta syöttöä muun muassa Tuomas Viertolan vartioinnista huolimatta.

Kun BC Nokia hävisi lauantain päiväottelussa Katajalle, on Vilpas jo erittäin tukevasti runkosarjan seitsemännellä sijalla. Sijoitusparannusta joukkue hakee seuraavaksi keskiviikkona Seagullsin vieraana. Seuraava kotiottelu on vuorossa perjantaina Bisonsia vastaan.


Uutiset
STT
Arkisto