Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Turing-puhelimen Steve Chao: Toukokuussa markkinoilla on taas älypuhelin Made in Salo.

Turing Robotic Indrustiesin johtaja Steve Chao vieraili Salossa ja vahvisti Turing-älypuhelimien valmistuksen alkavan Meriniityllä toukokuussa.

Toukokuussa tehdään Salon Meriniityllä historiaa. Turing Robotics Industries -yhtiön johtaja Steve Chao varmisti tiistaina, että silloin Salo palaa taas puhelinvalmistajaksi ja kulutuselektroniikan viejäksi.
– Tuotanto käynnistyy toukokuun aikana. Nyt Nakolan kiinteistöä valmistellaan käyttökuntoon, Salossa tiistaina tulevaa tehdaskiinteistöään katsastamassa käynyt Chao sanoo.

Nokian entisessä koetehtaassa on muuten hiljaista, mutta itse tuotantotiloissa tehdään tarvittavia muutostöitä ja vedetään valokuituja datankulkua ja tietotekniikkapäivitystä varten uusiksi. Itse tuotantolaitteet ovat salissa valmiina ja TRI:n omistuksessa.
– TRI on ottanut Nakolan vuokralle Microsoftilta ensimmäinen huhtikuuta, vain muutama päivä sitten. Osto-optio on olemassa, mutta vuokralaisena on uuden yrityksen järkevä aloittaa, Chao sanoo.

Chao on optimistinen Turing-puhelimen mahdollisuuksista markkinoilla.
– Miksen olisi luottavainen: meillä on paras tuote, paras suunnittelu, parhaat materiaalit ja paras teknologia, Chao sanoo.

Chao lisää, että lisäksi Suomessa ja Salossa on saatavilla tietoturva-alan huippuammattilaisia, joita TRI on erityisen kiinnostunut palkkaamaan. Chao vihjaa, etteivät älypuhelimet ole suinkaan TRI:n ainoa ja lopullinen tavoite, mutta jostain täytyy aloittaa.

Kiinalais-yhdysvaltalaistaustaisen Chaon mukaan myös käyttöjärjestelmän lisenssi suomalaisen Jollan kanssa on järjestyksessä. Turing-puhelin tulee käyttämään Sailfish 2.0 -käyttöjärjestelmää Turingin omalla käyttöliittymällä varustettuna.

Lue lisää 6.4.2016 lehdestä

19 vastausta: Turing-puhelimen Steve Chao: Toukokuussa markkinoilla on taas älypuhelin Made in Salo.

 • Uskon, että kaikki salolaiset pitävät peukkuja pystyssä TRI:n onnistumisen puolesta. Jos asenteella voidaan yrityksen peruskivi pystyttää, niin ainakin se on kunnossa: ”– Miksen olisi luottavainen: meillä on paras tuote, paras suunnittelu, parhaat materiaalit ja paras teknologia, Chao sanoo.”

  Noilla sanoilla markkinoita valloitetaan edellyttäen tietysti, että tuote vastaa odotuksia. Onnea ja menestystä rohkealle yrittäjälle! Ps. Toivon mukaan rahoituskin on kunnossa ja vahvalla pohjalla.

  • Chao on optimistinen Turing-puhelimen mahdollisuuksista markkinoilla.
   – Miksen olisi luottavainen: meillä on paras tuote, paras suunnittelu, parhaat materiaalit ja paras teknologia, Chao sanoo

   ja se tärkein eli parhaat yritystuet ja paras selittelijä(Jolla)

 • Upeaa! Toivon myös yritykselle menestystä, työpaikat Salossa todella tarpeen.

 • Onkohan Steve jo laittanut komponentit tilaukseen? Muuten ensimmäiset puhelimet voivat tulla ulos vasta joskus lokakuussa. Yhtään toimivaa puhelinta kun ei ole vielä missään esitelty…

 • Vaikken koskaan tule ostamaan ko. puhelinta, toivon että miljoonat muut ostavat. Lohjalaisena toivotan Saloon tsemppiä ja onnistumisia

 • Toivotaan suurta menestystä! 25 vuotta erilaisten mobiiliviestimien tuotteistamisia nähneenä muutama huomioitava seikka; tähän mennessä lopputulokseen vaikuttavista tekijöistä on julkaistu noin viisi prosenttia- toisaalta uuden toimijan ei kuulukaan julistaa koko strategiaansa vain yleisen tiedonhalun tyydyttämiseksi. Kaikkein kriittisin asia on ohjelmistosuunnittelu. Suurillakin valmistajilla valtaosa projekteista edelleen kaatuu ohjelmisto-ongelmiin, vaikka käytössä on valtavat resurssit. Se, että Turing on tehnyt diilin Sailfish-käyttöjärjestelmästä ei käytännössä tarkoita yhtään mitään jos integrointityöhön ei ole tarpeeksi ”voimaa”. Tarvittava työmäärä saattaa olla esim. 50 henkilötyövuotta. Toivottavasti Chaon mainitsema paras suunnittelu on tehtäviensä tasalla !

 • Tärkein asia kaupungin kannalta on se että kaupungin virkamiehet ja poliittiset tahot pitävät näppinsä irti kyseisestä yrityksestä ! Heidän puuttumisensa ei ole koskaan hyviä tuloksia tuottanut ! YritysSalon myös pysyttävä erossa yrityksen asioista !

  • Hieman kyseenalaista kaupungin toimien arvostelua. Kerrotko esimerkin, koska kaupunki on puuttunut jonkun yrityksen toimintaan, jonka jälkeen tulokset ovat olleet kertomasi mukaan huonoja? Eihän kaupunki yrityksien varsinaisiin toimintoihin puutu. Käsittääkseni Yrityssalo koetaan yrittäjien taholta kuitenkin enimmäkseen myönteiseksi.

   Turingille joka tapauksessa onnea ja menestystä yritykselle.

   • Kuinka monta uutta yritystä kaupunkiin on tullut kaupungin ja Yrityssalon toimien avulla? Eipä ole tainnut tulla montakaan. Ei riitä että Yrityssalon toiminta koetaan yritysten kohdalla enimmäkseen myönteiseksi, kyllä sen täytyy tuottaa takaisin siihen laitetut yhteiskunnan panostukset uusien työpaikkojen muodossa.

 • Muistan ensimmäisen ulostulon asian tiimoilta. Yritys ennakoi satoja tuhansia toimitettuja laitteita Kiinaan. Tämä uutisoidaan ihan kuin kaupat olisi tehty, vaikkei ensimmäistäkään tilausta ei taida olla olemassa.

  Olen pessimisti, mutta päätelaitevalmistuksen ajat ovat ohitse. 1990-luku oli ja meni. Pieniä eriä voidaan tuottaa, mutta volyymeja ei Suomeen tule kaukaisen sijaintinsa sekä kustannustason vuoksi.

  Mutta toivottavasti pessimisti pettyy. Tämä näyttää jo niin nähdyltä touhulta.

  • Yritys on ollut tiedottamisessaan varsin maltillinen. Lehdet ovat mielellään uutisoineet sen optimistisimman vision. Realistinen tavoite voisi olla parin vuoden sisällä muutamia kymmeniä ihmisiä työllistävä yritys. Parin kuukauden sisällä selviää saadaanko ensimmäinen sarja tehtyä.

   • Vai maltillinen. Steve ensin sanoi TRI:n työllistävän tuhansia, mikä kuvastaa firman täydellistä tietämättömyyttä puhelimien valmistamisesta. Lisäksi OS on Jollan Sailfish, mikä Android-pohjaisena ole todellakaan ”huipputurvallinen”, kuten TRI puhelinta hehkuttaa. Lisäksi TRI:n aiemmin julkaisemissa tietoturva-asioissa näyttäisi olevan potentiaalisia riskejä. Miten pikkufirma noin vain tekee ”huipputurvalllisen” puhelimen? Kuten maaliskuussa totesin, niin viime vuoden huhtikuussa TRI hehkutti Jenkeissä että puhelin julkaistaan kesällä. Ei tosin tainnut mainita minä kesänä… Kyllähän tämä aika säälittävältä touhulta vaikuttaa.

    • TRI:n puhelinbisnes on varmaan verrattavissa siihen ”bisnekseen”, jota Talvivaara oy tekee. Rahat pois ja ei tuloksia… Herätkää

    • Ex-Noksu. Ymmärrän mistä nikkisi johtuu.

     Sailfish ei ole Android-pohjainen, vaan Meego-pohjainen, itse asiassa Meegon Mer-haarasta. Meego oli Nokian ja Intelin yhdessä kehittämä käyttöjärjestelmä joka pohjautuu Nokian Maemo- ja Intelin Moblin-alustaan.

     Varovaisen positiiviset onnentoivotukset Turing-puhelimille.

 • Tuotteesta tulee marginaalipuhelin. Hinta nelinumeroinen. Käyttöjärjestelmävalinta floppi.

 • No, kohtahan me ”näämme” mikä tämä Steve Chao on miehiään, mistä hänen rahansa kenties ovat peräisin ja mitä hän aikoo tuotantotiloissa valmistaa. Puhelinihmisten kommenttien perusteella toukokuussa ei vielä tuoteta puhelimia.

  Joku vuosi sitten islantilaiset kävivät kovasti esittelemässä rahojaan Suomessa ja silloin pohdimme porukoissa mistä yhtäkkinen kiinnostus tele/mobiilialaan ja mistä hynät peräisin. Velkaa olivat eikä siitä uhoamisesta mitään hyvää seurannut Islannille.

  Toivottavasti Turingin tapauksessa kyseessä ei ole minkään sortin vedätys jossa (toivottavasti ei) jaetaan Suomen niukkoja tukirahoja jotka sitten vilahtavat siihen kuuluisaan Kankkulan kaivoon yrittäjän häipyessä maasta vähin äänin.

  • Jännää, että olet huolissasi mahdollisista muutaman miljoonan tukirahoista mutta vuosittain vuosikymmenestä toiseen jaettavista miljardeista et. Tarkoitan näillä miljardeilla uuhipalkkiota, sienien varastointitukea, kesannointipalkkiota, tukea yrityksistä vähentää ympäristökuormaa ilman tulosvaatimuksia ja mitä kaikkia kymmeniä tukimuotoja niitä onkaan.

   Tiedätkö, mistä ne rahat ovat peräisin: maailman turuilta lainattua, ja ne pitää vielä maksaa takaisinkin.

 • Kylläpä on yllättävän katkeraa, kyynistä ja pessimistististä kommentointia hyvän uutisen johdosta. Tietenkään ei tarvi pettyä jos ei mitään odota. Kiitän muutamaa poikkeusta, jotka toivovat että TRI voisi jopa menestyä, ilman ilkeitä taka-ajatuksia tukirahojen keräämisestä. Miten olisi, jos oltaisiin toiveikkaita ja katsotaan mitä tuleva tuo tullessaan? Kävisikö?

 • Tämä uutinen on hyvä, ei siinä mitään, mutta valitettavasti hiukan heppoiselta tuntuva yhden miehen unelma-bisnes. Pääoma-rahoituskin on vielä hakusessa. Ehkä saa salolaista yrittämisrahoitusta ja tuella työllistettäviä ex-nokialaisia ensin alkuun päästäkseen. Emme tiedä, miten on, sen aika näyttää.


Uutiset
Keskustelut
STT
Arkisto