Portit kettuilulle aukeavat tänään

0

Salon keskustan kupeeseen kohonneen aidan takaa kurkkivat jättimäiset ketun kasvot. Kaikki on Hansan tontille rakennetulla Outfox-festivaalialueella viimeistelyä vaille valmista, sillä aita kätkee viikonloppuna sisäänsä sekä suomipopin supertähtiä että tuhatpäisen festivaaliväen.

Kaksipäiväisten festivaalien portit avataan yleisölle tänään kello viideltä iltapäivällä. Pääpäivien lähestyessä liput ovat liikkuneet nopealla tahdilla eteenpäin, mutta myös ovelta ehtii ostamaan oman lippunsa kaupunkifestivaalien keskiöön. Järjestäjät uskovat, että rakenteilla ollut festivaalialue on herättänyt kaupunkilaisissa kiinnostusta.

– Keskiviikkona lippuja meni triplasti enemmän kuin tavallisena lipunmyyntipäivänä, kertoo festivaalien toinen järjestäjä Henriikka Ratamo.

Vaikka moni nuori fani odottaakin jännittyneenä festivaaleilla esiintyvän Robinin saapumista Salon maaperälle, ei tunne ole mitään verrattuna Ratamon ja Laura Salojuuren tutinaan. Salolaissyntyisen Ratamon ja Tampereelta kotoisin olevan Salojuuren koko vuoden työ tiivistyy tänä viikonloppuna ensimmäisiin kaksikon itse järjestämiin festivaaleihin.

– Jännittyneillä fiiliksillä odottelemme festareiden alkua. Tähän viikkoon asti järjestely on ollut lähinnä kokoustamista, suunnittelua ja paperitöitä, mutta nyt tapahtuma on alkanut oikeasti konkretisoitua, Ratamo kertoo.