Kiinteistöliiton vertailu: Salo on maakunnan edullisin taloyhtiöille

0

Salo sijoittuu Suomen edullisimpien kuntien joukkoon Kiinteistöliiton Indeksitalo-selvityksessä. Siinä verrataan asunto-osakeyhtiöiden kuntakohtaisesti määräytyviä pakollisia kuluja.

Yli 30 000 asukkaan kaupungeista Salo on neljänneksi edullisin. Vertailu koskee kerrostaloja.

Varsinais-Suomesta mukana on kahdeksan kuntaa. Salo on tässä joukossa kaikkein edullisin. Indeksitalon 2 400 neliön huonealalla kustannuksia kertyy 67 968 euroa. Turussa luku on 76 608 euroa.

– Sijoitus selittyy Salon kaukolämmön hinnalla. Muissa kustannuserissä erot eivät ole merkittäviä, sanoo Kiinteistöliiton Varsinais-Suomen toimipisteen talous- ja veroasiantuntija Juho Järvinen.

Salon kaukolämmön hinta on sidottu indeksiin, joka tarkistetaan seuraavan kerran marraskuussa. Hinta nousee silloin noin kahdeksan prosenttia.

– Edessä on korotuksia, mutta niiden jälkeenkin Salon kustannustaso on keskiarvon alapuolella, arvioi Järvinen.

Indeksitalo 2016 -kustannusvertailu perustuu kiinteistöveron, kaukolämmön, veden hinnan, kiinteistösähkön ja jätehuoltokulujen vertailuun. Selvitys ei huomioi esimerkiksi taloyhtiöiden remonttien aiheuttamia kuluja.

Kuntakohtaisia kuluja vertaillaan kuvitteellisen indeksitalon avulla. Indeksitalo on 30-vuotias 40 huoneiston kerrostalo, jonka 1 200 neliön tontti on keskustan ruutukaava-alueella.

Lue lisää torstain Salon Seudun Sanomista