Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Kolisevia haarniskoja ja paukkuvia peitsiä – Katso video!

Ritari Mikko Hokka turnajaistaiston tiimellyksessä.

– Kannattaa pysyä narun toisella puolella, jos haluatte vielä herätä huomenna, kaikuu kovaäänisistä dramaattisesti juuri ennen Taalintehtaan keskiaikaisten markkinoiden odotetuimman ohjelmanumeron alkua.

Hiekka pöllysi ja peitset taipuivat, kun västanfjärdiläisen Rohan tallin edustajat ottivat mittaa toistensa turnajaistaidoista Taalintehtaan taistelussa. Lajiin kuuluu, että sekä varusteet että itse kilpailutapa kahden joukkueen välisenä kilpailuna seuraavat tarkasti keskiaikaisia esikuviaan.

– Ihmiset ovat monesti saaneet televisiosta ja elokuvista käsityksen, että lajissa lentää päitä ja suolenpätkiä pitkin kenttää. Vaikka hommassa riittää vauhtia, on kyseessä kuitenkin herrasmieslaji. Meidän tyylimme on kopioitu suoraan 1400-lukulaisista turnajaisista, kertoo joustingin, eli peitsiturnajaisten euroopanmestari Jaakko Nuotio Rohan Tallilta.

– Mustelmia tästä kuitenkin tulee melkein joka kerta, haastajapuolella taistellut ritari Mikko Hokka jatkaa.

Lue lisää sunnuntain lehdestä.


Uutiset
STT
Arkisto