Säämies salolaisen energiaperheen tukena

0

Retvan perheen pihalla Villilässä käyskentelee kahdeksan kanaa, kaksi kukkoa ja yksi mietteliäs Pekka Pouta.
– Talvella kanat otetaan sitten sisälle, jottei niille tarvitse rakentaa kanalaa. Kanat lämmittävät asukkaita ja energiaa säästyy, Pouta ideoi virnistäen.
Valtakunnan virallisena säämiehenä tunnettu Pouta ei ole saapunut Saloon ennustamaan Retvojen talon sisälämpötilaa, vaan mentoroimaan Outi ja Roope Retvaa Vattenfall Oy:n järjestämässä Energiaperhe-kilpailussa.
Avoimen haun perusteella kilpailuun valitut kuusi perhettä pyrkivät elämään puolen vuoden ajan sähköä säästäen, josta parhaimmalle energiaperheelle on palkintona sähkölaskun pienentymisen lisäksi uusia kodinkoneita.
Koitoksen aikana kilpailuperheitä tukevat Vattenfallin energia-asiantuntija Malkus Lindroos sekä julkisuudesta tutut mentorit: pituushyppääjä Tommi Evilä, näyttelijä Jenni Kokander ja meteorologi Pekka Pouta.
– Minun roolini on jakaa energiansäästämisen ilosanomaa eteenpäin ja kannustaa Retvoja pysymään tiukkoina. Joulusaunaan he saattavat päästä, Pouta vitsailee.

Lue lisää sunnuntain lehdestä.